Stage ICT Engineer (2e lijns)

 • Steenbergen
 • Fulltime

Ben jij opzoek naar een stage waarin jij jezelf in de volle breedte, op het gebied van ICT, kunt ontwikkelen? Dan is stagelopen op onze Servicedesk iets voor jou!

Geen dag is hetzelfde. Je draait volledig mee met onze 2e lijns Engineers, zo krijg jij veel diverse ICT omgevingen onder ogen. Op de Servicedesk ben jij de vraagbaak voor onze klanten. Je behandelt service requests, changes, functionele vragen en lost storingen op. Het doel; technische uitdagingen oplossen voordat onze klanten hier hinder van ondervinden. Dit alles doe jij niet alleen, maar met je collega’s. Tijdens jouw stage krijg je constante begeleiding, afhankelijk van jouw interesses en snelheid bouwen we steeds jouw verantwoordelijkheden uit.

Pas jij bij DataByte? Grote kans dat we jou na afloop van jouw stage een baan aanbieden.

Doorgroeimogelijkheden 

Wij bieden diverse doorgroeimogelijkheden vanaf de Servicedesk:

Senior Servicedesk Engineer
Wil je doorgroeien naar Senior Servicedesk Engineer en jezelf op de Servicedesk ontwikkelen? Dat zien wij natuurlijk graag! Pak steeds moeilijkere tickets op en verdiep je in de ICT omgevingen van onze klanten. Coach nieuwe Engineers en laat zien dat jij vraagbaak bent voor het team.

Netwerk Engineer
Door de basis te leren op onze Servicedesk kan jij op jouw tempo doorgroeien naar Storingsengineer! Als Storingsengineer ga jij naar de klant toe wanneer er een kritische storing is en de Servicedesk er remote niet uit komt. Dit doe je 3 tot 6 maanden, waarna jij klaar bent voor de volgende stap: Netwerk Engineer!

Functioneel Beheerder
Of je groeit door naar Functioneel Beheerder. De Functioneel Beheerder komt regelmatig bij de klant op locatie. Je bent op de hoogte van de bedrijfsprocessen van onze klanten. Ook ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent Microsoft365: Teams, SharePoint zodat jij de klant kan ondersteunen en adviseren. Dit loopt uiteen van bijvoorbeeld een declaratieproces tot aan het aanmaken van vooraf ingerichte SharePoint sites.

Wat ga je bij ons leren?

 • Veel techniek: Je leert werken met onder andere Citrix, VMware, H-V, Sonicwall, Switching, Vlans, back up software, Google Cloud, Azure en Office 365.
 • ITIL in de praktijk: Je leert werken met tickets volgens het ITIL principe.
 • Klantgerichte en communicatieve vaardigheden:  zowel schriftelijk via de tickets, als mondeling aan de telefoon.

Wat vragen wij?

 • Je zit in het 3e of 4e leerjaar van een MBO ICT opleiding niveau 3 of 4 of je bent bezig met je HBO ICT opleiding.
 • Je bent communicatief vaardig, leergierig en een team player.
 • Je bent ten minste 32 uur per week beschikbaar, voor minimaal 5 maanden. Een volledig schooljaar is een pre.
 • Woorden als klantgerichtheid, oplossingsgericht, assertiviteit en stressbestendigheid typeren jou, waardoor jij helemaal op je plek zit bij onze afdeling Infra!

 

Wat jouw collega’s zo leuk vinden aan deze functie

Picture

Bart

Stagiaire Servicedesk Engineer

Als stagiair op de Servicedesk word je voorzien van een eigen plek, omdat het werk nooit eentonig is blijft het altijd een uitdaging! Omringd met toffe collega’s die je overal mee helpen en de vrijheid die je krijgt binnen het bedrijf, maakt DataByte een ideaal stagebedrijf om jezelf verder te kunnen ontwikkelen.

Picture

Rick

Stagiaire Servicedesk Engineer

Ik ben opgeleid tot MBO niveau 4 IT Beheerder, hierbij heb ik vanuit DataByte veel begeleiding en groei mogelijkheden gekregen, denk hierbij aan het meelopen bij projecten en cursussen volgen. Met behulp van DataByte heb ik vervolgens mijn MBO Niveau 4 diploma kunnen halen en als kers op de taart een baan hieraan overgehouden op de Servicedesk! Momenteel ben ik erg veel kennis aan het opdoen en heb ik mijn eigen vaste klanten die met problemen naar mij vragen. De volgende stap? De buitendienst in uiteraard! DataByte is als bedrijf en ontzettend goed leerbedrijf en bied je veel mogelijkheden om jezelf te kunnen ontwikkelen!

Picture

Bart

Ondersteuning & Ontwikkeling van Servicedesk Engineers

De Servicedesk is een plek van ontwikkeling. Zelf ben ik in 2015 gestart als Servicedesk Engineer en heb ik inmiddels al meerdere functies mogen uitvoeren. Momenteel ondersteun ik onze Servicedesk Engineers tijdens het inwerken, begeleid ik ze met hun ontwikkeling, en help ik bij het oplossen van tickets. Samen met elke Engineer kijk ik naar wat ze willen ontwikkelen en gaan we samen aan deze doelen werken!

Wat bieden wij?

 • Een ervaren leerbedrijf met goede begeleiding.
 • Jong Servicedesk team dat bestaat uit 12 Engineers, die jij beter kan leren kennen tijdens de vrijdagmiddagborrel of tijdens een potje tafeltennis in de ontspanningsruimte.
 • € 200,- stagevergoeding bij een fulltime MBO stage per maand.
 • € 250,- stagevergoeding bij een fulltime HBO stage per maand.

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren