Servicedesk Engineer (2e lijns)

  • Steenbergen
  • Fulltime

Geen dag is hetzelfde als Servicedesk Engineer. Je behandelt service requests, changes, functionele vragen en lost storingen op. Ook krijg je monitoring tickets zoals meldingen van schijven die vol lopen. Zo los jij het probleem al proactief op, voordat de klant er hinder van ondervindt!

Service requests: De klant belt met de vraag of wij kunnen ondersteunen bij het toevoegen van een nieuwe printer
Changes: De klant belt voor het aanmaken van een nieuw account
Functionele vragen: De klant vraagt uitleg over het officepakket; bijvoorbeeld het maken van een automatische inhoudsopgave, of het samenvoegen van 2 Word-documenten

Groei maakt plaats voor nieuw talent

De vacature Servicedesk Engineer staat bij ons continu open. Dit komt door de snelle ontwikkeling van onze huidige Servicedesk Engineers. Wij hebben een groeiambitie en daar hoort ontwikkeling en uitbreiding van de organisatie bij. Iedere keer als er een Servicedesk Engineer doorgroeit hebben wij weer plaats voor nieuwe collega’s!

Doorgroeimogelijkheden

Vanaf de functie Servicedesk Engineer zijn drie doorgroeipaden mogelijk.

Senior Servicedesk Engineer
Wil je doorgroeien naar Senior Servicedesk Engineer en jezelf op de Servicedesk ontwikkelen? Dat zien wij natuurlijk graag! Pak steeds moeilijkere tickets op en verdiep je in de ICT omgevingen van onze klanten. Coach nieuwe Engineers en laat zien dat jij vraagbaak bent voor het team.

Netwerk Engineer
Door de basis te leren op onze Servicedesk kan jij op jouw tempo doorgroeien naar Storingsengineer! Als Storingsengineer ga jij naar de klant toe wanneer er een kritische storing is en de Servicedesk er remote niet uit komt. Dit doe je 3 tot 6 maanden, waarna jij klaar bent voor de volgende stap: Netwerk Engineer!

Functioneel Beheerder
Of je groeit door naar Functioneel Beheerder. De Functioneel Beheerder komt regelmatig bij de klant op locatie. Je bent op de hoogte van de bedrijfsprocessen van onze klanten. Ook ben je op de hoogte van de laatste functionaliteiten omtrent SharePoint en het Power Platform van Microsoft, zodat je digitale verbeteringen herkent en adviseert bij de klant. Dit loopt uiteen van bijvoorbeeld een declaratieproces tot aan het aanmaken van vooraf ingerichte SharePoint sites. Het doorvoeren van een dergelijke verandering ga jij niet uit de weg!

Wat maakt jou onze ideale Servicedesk Engineer? 

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO ICT niveau 3 of 4 opleiding.
  • Je hebt genoeg initiatief om kansen naar je toe te trekken.
  • Ervaring met particuliere klanten bij bijvoorbeeld Studentaanhuis.nl is een pré.
  • Enige ervaring in een soortgelijke functie in een Managed Service Provider (MSP) omgeving is een pré.
  • Door jouw goede communicatieve vaardigheden kan jij duidelijk en geduldig de klant helpen en levelen met je gesprekspartner.
  • De talenten klantgerichtheid, oplossingsgericht, assertief en stressbestendig typeren jou, waardoor jij helemaal op je plek zit bij onze afdeling Infra!

 

Wat jouw collega’s zo leuk vinden aan deze functie

Picture

Bart Deijkers

Ondersteuning & Ontwikkeling van Servicedesk Engineers

De Servicedesk is een plek van ontwikkeling. Zelf ben ik in 2015 gestart als Servicedesk Engineer en heb ik inmiddels al meerdere functies mogen uitvoeren. Momenteel ondersteun ik onze Servicedesk Engineers tijdens het inwerken, begeleid ik ze met hun ontwikkeling, en help ik bij het oplossen van tickets. Samen met elke Engineer kijk ik naar wat ze willen ontwikkelen en gaan we samen aan deze doelen werken!

Picture

Kevin van der Wegen

Coördinatie & Voortgangscontrole van de tickets

Als Servicedeskmanager ben ik eindverantwoordelijk voor alle meldingen die op onze afdeling binnenkomen. Dit houdt in dat ik het overzicht behoud op het tijdig oppakken en oplossen van tickets (SLA’s). Mochten mijn collega’s ergens niet aan uitkomen of iets door moeten plannen voor een bezoek op locatie, dan beoordeel ik deze meldingen en geef ze in juiste banen een verder vervolg. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s zoveel mogelijk door mijn kennis met hen te delen en iedereen de mogelijkheid te bieden om door te groeien in zijn (of haar) ontwikkeling.

Picture

Wesley Janssens

Collega Servicedesk Engineer

Het werk op de Servicedesk is heel divers, dit maakt het werk uitdagend en leuk. Ik werk met leuke collega’s en de werksfeer is top. Ook is het mooi om de collega’s om je heen zichzelf te zien ontwikkelen.

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij DataByte werken medewerkers met verschillende functies, opleidingen, leeftijden en achtergronden. Maar één ding hebben wij gemeen: wij werken vanuit onze talenten en competenties. Onze visie is: als wij doen waar wij goed in zijn, dan ervaren wij plezier in ons werk en ontwikkelen wij ons continu, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dankzij onze groei, helpen wij onze klanten groeien en zij helpen DataByte als ICT-specialist groeien.

Bij DataByte werken wij dus met onze competenties. Een Talenten Management Analyse helpt ons daarbij. Dankzij deze competentietest weten we waar onze krachten liggen en waar wij energie van krijgen. Regelmatig krijgen onze medewerkers deze competentietest opnieuw en vinden er ontwikkelgesprekken plaats, zodat we zicht houden op onze ontwikkeling. ‘Blijven ontwikkelen’ is namelijk één van de kernwaarden van DataByte.

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren