Senior Netwerk Engineer

  • Steenbergen
  • Fulltime

Het liefste wat jij doet is een project van A-Z volledig autonoom uitvoeren. Jij bent initiatiefrijk en trekt de uitdagendste projecten naar je toe. Door jouw eigenaarschap heeft de klant direct het vertrouwen, wat jij overtreft door jouw drive om altijd verder te denken en de klant een stap voor te zijn in het beter maken van de IT omgeving!

Welke projecten staan jou te wachten?

Jouw werk bestaat uit het volledig uitvoeren en opzetten van IT projecten bij klanten. Wij werken niet met een projectmanager, waardoor jij directe communicatie met de klant hebt en niets jouw eigenaarschap in de weg staat! Het Project is volledig in jouw handen. Is jouw project een succes? Dan ontvangt de hele organisatie graag zo’n mailtje waar het enthousiasme en de trots vanaf spat! Hieronder een voorbeeld van een mail die één van onze engineers recentelijk naar zijn collega’s gestuurd heeft:

‘’Het vervangingstraject van de hardware was de eerste en grootste opdracht. Maar liefst drie racken vol met oude IBM hardware! De omgeving draaide nog op vSphere 4, had lokale disks, bijna 20 fysieke servers waar zo’n 80 VM’s op draaien etc. De continuïteit van het netwerk was echt in het geding en vervanging was erg hard nodig. We hebben de hardware vervangen met slechts één rack! De core infrastructuur neemt slechts 6U in beslag!
Het is wel zo dat deze nieuwe omgeving inmiddels erg op zijn tandvlees draait en we verwachten op korte termijn alweer flinke uitbreidingen. Dit laatste was overigens bekend bij de klant en was een weloverwogen beslissing.
We hebben het aantal fysieke hosts weten te reduceren naar slechts 3 servers en we gebruiken Nimble als shared storage. Wel dient de kast nog te worden voorzien van cable management.

Zoals gesteld hebben er na dit project nog meerdere projecten bij de klant plaats gevonden welke we met succes hebben uitgevoerd. Diverse collega’s hebben menig overuren gemaakt om de klant te kunnen voorzien. Inmiddels hebben we 7 projecten uitgevoerd en hebben we er op dit moment nog 4 lopen en we verwachten er in de toekomst nog velen te mogen doen.

Enorm veel kernwaarden zijn echt tot zijn recht gekomen bij deze klant. Ik ben enorm trots op mijn collega’s en hetgeen we hebben gedaan.
Ik heb alle betrokken medewerkers persoonlijk bedankt voor de geweldige samenwerking.’’  Aldus onze trotse Senior Project Engineer.

Ben jij de volgende Medior of Senior Project Engineer die zo’n mail de organisatie van DataByte in stuurt?

Wat heb jij nodig om jouw projecten tot een succes te brengen?

  • Jij hebt minimaal 5 jaar werkervaring als Netwerk Engineer of 10 projecten zelfstandig uitgevoerd.
  • Jij laat jouw toegevoegde waarde zien door altijd een stap verder te denken dan de klant.
  • Kennis van de nieuwe Microsoft technologieën zoals Azure, Office365 en EM+s zijn een Pré.
  • Jij bezit een natuurlijk risicomanagement en prioriteert daarnaar.
  • Onze Medioren zoeken jou op om te sparren, jij haalt energie uit het beter maken van onze Medioren en Junioren! Leermeesterschap gaat jou gemakkelijk af.
  • Jij bent iemand die visie kan ontwikkelen op iets wat nog niet helder is. Deze visie maak jij jezelf eigen en deel je met collega’s en klanten!
  • In jouw communicatie met de klant staat luisteren centraal.
  • Windows server OS, Exchange 2016, VMware, RDS/Citrix server, VEEAM/ArcServe, routering, switching, firewalling, WiFi en Office365 zijn door jouw brede ervaring geen onbekende begrippen!

 

Wat jouw collega’s zo leuk vinden aan deze functie

Picture

Maurice

Senior Project Engineer

De veelzijdigheid zorgt ervoor dat je iedere dag weer met zin naar je werk gaat.
De vrijheid die je krijgt biedt je meer ontwikkelkansen en bevordert je groei.

Picture

Roy

Senior Project Engineer

Elke dag weer een andere uitdaging.
Kunnen terug vallen op de uitgebreide kennis en ervaringen van collega’s.

Wat hebben wij jou naast uitdagende projecten te bieden?

Bij DataByte werken medewerkers met verschillende functies, opleidingen, leeftijden en achtergronden. Maar één ding hebben wij gemeen: wij werken vanuit onze talenten en competenties. Onze visie is: als wij doen waar wij goed in zijn, dan ervaren wij plezier in ons werk en ontwikkelen wij ons continu, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dankzij onze groei, helpen wij onze klanten groeien en zij helpen DataByte als ICT-specialist groeien.

Bij DataByte werken wij dus met onze competenties. Een Talenten Management Analyse helpt ons daarbij. Dankzij deze competentietest weten we waar onze krachten liggen en waar wij energie van krijgen. Regelmatig krijgen onze medewerkers deze competentietest opnieuw en vinden er ontwikkelgesprekken plaats, zodat we zicht houden op onze ontwikkeling. ‘Blijven ontwikkelen’ is namelijk één van de kernwaarden van DataByte.

Naast de vele ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bieden wij jou:

Wil jij werken bij een werkgever die jouw ontwikkeling voorop stelt en waar je met collega’s kunt werken aan de uitdagendste IT projecten? Solliciteer dan snel en Make IT Happen!

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren