P&O Adviseur specialisatie werving & selectie (32 uur)

  • Steenbergen
  • Parttime

Ben jij de P&O Adviseur die alles doet voor de beste match, die al ervaring heeft in werving en selectie en klaar is voor de volgende stap? Naast jouw specialisatie, ben je sparringpartner voor de P&O Manager op breed P&O gebied. Je hebt een kritische blik om continu processen te optimaliseren en de P&O dienstverlening telkens weer beter te maken!

Een greep uit jouw werkzaamheden

Jij bent verantwoordelijk voor het werven en selecteren van toptalent om DataByte te ondersteunen in haar groeiambitie! Je weet waar de doelgroep zich bevind en raakt de juiste snaren om de (IT) professionals aan ons te binden. Naast het werven, weet jij precies hoe je competenties bij kandidaten uitvraagt. Door jouw oneindige nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft, vraag jij door tot je alles weet!

De arbeidsmarktcommunicatie is ondergebracht bij Marketing. Regelmatig schakel je met hen voor een wervende tekst of blogupdate. Zo versterkt content jouw doel: sneller de juiste mensen aannemen.

Van het werven en selecteren van de perfecte match krijg jij veel voldoening. Maar je bent ook graag met andere aspecten van P&O bezig. Je hebt oog voor details en bent op de hoogte van geldende arbeidswetgeving. Je weet wat P&O kan doen om de dienstverlening continu te optimaliseren. Ook denk je mee op gebieden als: ontwikkeling, Arbo, arbeidsrecht en het binden/boeien/behouden van medewerkers.

Naast jouw hands-on werkzaamheden neem je deel in ons Cultuurteam. Hier worden de doelstellingen voor de interne organisatie op strategisch niveau bepaald. Deze doelstellingen worden door de P&O Manager en jou vertaald naar P&O projecten. Deze kar trek jij graag samen en deze uitdagingen geven je energie.

Jouw toekomstige werkdag

Je komt om 8.30 uur binnen, start jouw laptop op en pakt een kop thee of koffie. Je bent benieuwd hoeveel sollicitaties er na het weekend zijn gekomen op de Engineers-vacature. Je opent de sollicitatiemailbox en beoordeelt de 5 sollicitaties die zijn binnengekomen. Van 3 kandidaten ziet het CV er goed uit. Deze leg je voor aan de betreffende leidinggevende. Om 11.00 uur begint de Cultuurteam- meeting. Je leest de laatste verbeterpunten vast door, zodat je voorbereid de meeting instapt. Deze Cultuurteam- meeting geeft je nieuwe inzichten hoe je de juiste mensen kan selecteren die bijdragen aan de interne cultuur. Lunchen doe je met collega’s in het café, of je loopt een rondje buiten om je hoofd leeg te maken. ’s Middags duik je samen met de P&O Manager in de TMA’s. Welke talenten bepalen of iemand succesvol is binnen die openstaande vacature en hoe kan je deze nieuwe informatie inzetten in een betere selectie? Hierna voer je nog een wijziging door in een arbeidsovereenkomst en sein je de leidinggevende in dat een arbeidsovereenkomst van een andere medewerker over 3 maanden afloopt. Je krijgt bericht terug dat je 2 van de 3 kandidaten die je vanmorgen doorstuurde, mag uitnodigen voor gesprek! Je belt de 2 kandidaten direct om een sollicitatiegesprek in te plannen. Om half 5 loopt nog een manager langs met de vraag: ‘hoe kan ik mijn medewerker weer in zijn kracht zetten?’, jij geeft graag advies. Om 5 uur doe je tevreden je laptop dicht!

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde HBO opleiding (of werk- en denkniveau) richting P&O,
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een brede P&O rol,
  • Werving en selectie is voor jou bekend terrein, tijd om jezelf hier verder in te specialiseren!
  • Je hebt een no-nonsense en assertieve werkhouding. Je ziet feedback als tool om jezelf continu te blijven ontwikkelen,
  • Door jouw empathisch vermogen zie jij altijd de ijsberg onder de zeespiegel. Nog niet gevonden? Dan zoek/vraag jij door tot je het doorziet!
  • Je haalt energie uit procesoptimalisaties en voert deze nauwkeurig door.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij DataByte werken medewerkers met verschillende functies, opleidingen, leeftijden en achtergronden. Maar één ding hebben wij gemeen: wij werken vanuit onze talenten en competenties. Onze visie is: als wij doen waar wij goed in zijn, dan ervaren wij plezier in ons werk en ontwikkelen wij ons continu, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dankzij onze groei, helpen wij onze klanten groeien en zij helpen DataByte als ICT-specialist groeien.

Bij DataByte werken wij dus met onze competenties. Een Talenten Management Analyse helpt ons daarbij. Dankzij deze competentietest weten we waar onze krachten liggen en waar wij energie van krijgen. Regelmatig krijgen onze medewerkers deze competentietest opnieuw en vinden er ontwikkelgesprekken plaats, zodat we zicht houden op onze ontwikkeling. ‘Blijven ontwikkelen’ is namelijk één van de kernwaarden van DataByte.

Naast de vele ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bieden wij jou:

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren