(Medior) Netwerk Engineer

 • Steenbergen
 • Fulltime

Ben jij initiatiefrijk en toon jij jouw toegevoegde waarde in de relatie met de klant? Dan zoeken wij jou als vertrouwde adviseur! Als Netwerk Engineer maak jij jezelf, je collega’s en de IT-systemen bij onze klanten elke dag een beetje beter.

Een greep uit jouw werkzaamheden

Jij installeert of migreert de netwerksystemen van onze klanten en voert de DataByte service uit bij zakelijke klanten, meestal op locatie, soms remote. Je houdt de IT omgevingen van je (vaste) klanten draaiend en lost storingen op locatie op. Het gesprek met de eindgebruikers wordt steeds belangrijker waardoor we zo veel mogelijk in huis willen zijn bij de klant! Je toont interesse in de klant, ondersteund hem in waar hij tegen aanloopt, managet de klantverwachting en bewaakt de kwaliteit. Op dit vlak laat jij jouw toegevoegde waarde zien, je bent voor hem een vertrouwde adviseur. Je werkt vanuit je periodieke planning, waarin jouw projecten en opdrachten staan. Bij de klant op locatie zoek je altijd je contactpersoon op en geeft hem het gevoel dat je alle tijd voor hem hebt. Samen bepaal je de aanpak van de dag, de week of het project. Je hebt binnen jouw functie veel vrijheid en verantwoordelijkheid, dit vraagt om voldoende initiatief en om kansen te creëren en te benutten. Dit laatste doe jij zowel bij klanten als op persoonlijk vlak. Om jou heen staan collega’s met veel kennis en ervaring die je altijd kunt bellen om even te sparren. Je bent zelfstandig in jouw functie, maar doet het natuurlijk niet alleen!

Jouw toekomstige werkdag

Maandagochtend half 7. Je hebt bij je klant afgesproken dat je lekker vroeg wilt beginnen, dan kan je ’s middags nog een stukje toeren met de motor. Je klant is blij je te zien, hij haalt koffie voor je en begint gelijk zijn grootste uitdaging aan je te vertellen. De financieel directeur heeft gelezen dat hij flink wat kan besparen als ze naar de Cloud gaan. Hoe denk jij daar over? Je kent zijn infrastructuur, die heb je namelijk zelf gemigreerd naar Windows Server 2016, je hebt VMWare geïntroduceerd, Citrix opnieuw ingericht en pas geleden zijn nieuwe uitwijkomgeving opgeleverd. Je adviseert je klant en biedt hem aan dit volgende week verder uit te werken met als doel dit op het einde van die dag aan hem en zijn financieel directeur te presenteren. Vervolgens staat er nog een upgrade van de Citrixomgeving op de agenda en een performanceprobleem met de internetverbinding. Je dag is voorbij voor je het weet. Je vat je werkzaamheden samen in een mail, stuurt deze naar je klant en legt hem nog even persoonlijk de highlights van de dag uit. Je klant sluit af en zegt dat hij complimenten heeft gekregen van zijn financieel directeur, die was blij dat er zo proactief met het vraagstuk Cloud was omgegaan. Een mooie waardering voor jouw initiatief en betrokkenheid. De kans is groot dat jouw klant dit de komende maand gaat terugkoppelen als Tamara hem belt voor ons klanttevredenheidsonderzoek.

Wat vragen wij?

 • Minimaal 3 jaar werkervaring als Netwerk Engineer
 • MBO niveau 4/ HBO opleiding in de IT
 • Je hebt veel praktische kennis van netwerken: Virtualisatie, Office365, SAN’s of Citrix zijn voor jou geen onbekende begrippen.
 • De volgende talenten heb jij nodig tijdens het uitoefenen van de functie: stressbestendig, besluitvaardig, hulpvaardig (meedenken met de klant en met collega’s) en betrokken!
 • Je hebt een gezonde ambitie, wil graag beter worden en doorgroeien in je functie.

Wat jouw collega’s zo leuk vinden aan deze functie

Picture

Maurice

Senior Netwerk Engineer

De veelzijdigheid zorgt ervoor dat je iedere dag weer met zin naar je werk gaat.

De vrijheid die je krijgt biedt je meer ontwikkelkansen en bevordert je groei.

Picture

Roy

Senior Netwerk Engineer

Elke dag weer een andere uitdaging.
Kunnen terug vallen op de uitgebreide kennis en ervaringen van collega’s.

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij DataByte werken medewerkers met verschillende functies, opleidingen, leeftijden en achtergronden. Maar één ding hebben wij gemeen: wij werken vanuit onze talenten en competenties. Onze visie is: als wij doen waar wij goed in zijn, dan ervaren wij plezier in ons werk en ontwikkelen wij ons continu, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dankzij onze groei, helpen wij onze klanten groeien en zij helpen DataByte als ICT-specialist groeien.

Bij DataByte werken wij dus met onze competenties. Een Talenten Management Analyse helpt ons daarbij. Dankzij deze competentietest weten we waar onze krachten liggen en waar wij energie van krijgen. Regelmatig krijgen onze medewerkers deze competentietest opnieuw en vinden er ontwikkelgesprekken plaats, zodat we zicht houden op onze ontwikkeling. ‘Blijven ontwikkelen’ is namelijk één van de kernwaarden van DataByte.

Naast de vele ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bieden wij jou:

 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid binnen jouw functie
 • Een organisatie met een sterke interne ontwikkelcultuur
 • een werkomgeving waarin jij jouw dromen achterna kunt gaan!
 • Laptop en smartphone regeling om jouw werk zo goed mogelijk uit te voeren
 • Een leaseauto
 • Een informele en open werksfeer en hele leuke collega’s (die jij beter kunt leren kennen tijdens de vrijdagmiddagborrel of tijdens een potje tafeltennis in de ontspanningsruimte!)

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren