Medewerker Eerstelijns (32-40 uur)

 • Steenbergen
 • Fulltime

Jij bent het grootste deel van jouw tijd de 1e lijns van onze Servicedesk. Dit houdt in dat je alle binnenkomende telefoontjes van onze klanten behandelt, samen met jouw twee directe collega’s. Je stelt een aantal gerichte vragen aan de klant, om zo te kunnen specificeren of het een Incident, Service Request of Change betreft. Wat dat allemaal is, dat leggen we je natuurlijk nog uit! 😉 Hierna verbind je de klant door naar een van onze Servicedesk Engineers. Door het door jouw perfect aangeleverde ticket met bijbehorende informatie, kunnen zij de klant efficiënt helpen.

Ben jij daarnaast het gezicht van DataByte? Ons streven is om continu de klantverwachting te overtreffen. Een vriendelijke en gastvrije ontvangst mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Omdat jij bij de balie zit en het ontvangen van klanten één van jouw taken is, ben je letterlijk hét gezicht van DataByte. Je ontvangt klanten die een afspraak hebben en begeleidt ze met een bakje koffie of thee naar de vergaderzaal waar ze hun meeting hebben. Ook informeer je de collega(‘s) die de afspraak hebben, zodat ze weten dat hun contactpersoon is gearriveerd! De meeting kan beginnen!

Jouw werk bestaat uit

 • Je staat alle klanten, zowel telefonisch als aan de balie, vriendelijk en gastvrij te woord.
 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor klanten met vragen en problemen op het gebied van ICT.
 • Je registreert de meldingen en vraagt goed door zodat je collega’s van de Servicedesk snel en efficiënt aan de slag kunnen. Hierbij kun je gebruik maken van de verschillende beschikbare uitvraagscripts.
 • Je ontvangt klanten en begeleidt ze naar de juiste vergaderzaal.
 • Wij vragen aan al onze klanten feedback over de afgeronde tickets. Is er een ‘gemiddelde’ of ‘onvoldoende’ gegeven zonder toelichting? Dan bel jij de klant na om te vragen wat wij de volgende keer beter kunnen doen. Deze feedback geef je vervolgens door aan de betreffende Servicedesk Engineer.
 • Nadat er een project is opgeleverd bel je de klant na voor een klanttevredenheidsonderzoek. Dit onderzoek deel je daarna in de hele organisatie.
 • Je zoekt telefonisch contact met de klant, geeft hem het gevoel dat je alle tijd voor hem hebt en zorg dat je ‘tussen de regels door’ luistert.
 • Je schrijft de antwoorden van de klant helder op en bij onduidelijkheden vraag je altijd door, zodat je collega’s uiteindelijk perfect begrijpen wat de klant bedoelt.
 • Je zoekt telefonisch contact met de klant, geeft hem het gevoel dat je alle tijd voor hem hebt en zorgt dat je ‘tussen de regels door’ luistert.
 • Je schrijft de antwoorden van de klant helder op en bij onduidelijkheden vraag je altijd door, zodat je collega’s uiteindelijk perfect begrijpen wat de klant bedoelt.
 • Je bouwt makkelijk relaties op met collega’s en klanten.
 • Je maakt zo jezelf, je collega’s en onze dienstverlening naar klanten elke dag een beetje beter.

Hoe jouw toekomstige werkdag eruit komt te zien:

Maandagochtend 08.45 uur. Je start je computer op en haalt ondertussen een lekker bakje koffie of thee in ons café. Daar is je eerste telefoontje van de dag, je noteert de melding van de klant en zet deze door naar de Servicedesk. Vervolgens komt er een klant binnenlopen die zich bij je meldt aan de balie. Je ontvangt deze hartelijk en laat hem even plaats nemen op ons plein. Je belt de collega die een afspraak heeft met deze klant. Terwijl de collega zich klaarmaakt voor de afspraak bied je de klant een kopje koffie of thee aan. Daarna bellen nog verschillende klanten, welke je middels het uitvraagscript aan de juiste Servicedesk Engineer kunt doorverbinden.

Lunchtijd! Je kunt samen met collega’s een rondje lopen om een frisse neus te halen of je gaat gezellig lunchen in ons café. Na de lunch begin je met de eerste telefoontjes naar de klanten voor de feedback die zij hebben gegeven. Hier komen een aantal belangrijke punten uit, deze deel je met de Servicedesk Engineer. Het laatste half uur van de dag komen er nog best veel telefoontjes binnen. Deze behandel je allemaal. Phoe dat was een hectische afsluiter van de dag. Tevreden ga je naar huis. Dat beetje chaos kan jij prima aan!

Wat maakt jou onze ideale kandidaat?

 • Je bent van nature vrolijk, energiek, positief ingesteld en benaderbaar. Een compliment heb jij zo uitgedeeld! Een klant voelt zich mede daardoor altijd welkom!
 • Je zoekt graag contact met andere mensen, zowel telefonisch als persoonlijk.
 • Je bent initiatiefrijk en ziet altijd wel een oplossing. Van chaos raak jij niet zo snel in de war. Je bent stressbestendig en houdt makkelijk overzicht (zonder daarbij de klant uit het oog te verliezen natuurlijk! 😉)
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden en bent uitermate klantgericht.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vindt het fijn om samen met het team te werken aan het resultaat.
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en beschikt over een prettige telefoonstem.
 • Heb je ervaring, enige kennis of een echte passie voor ICT? Dan heb jij bij ons een streepje voor!

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij DataByte werken medewerkers met verschillende functies, opleidingen, leeftijden en achtergronden. Maar één ding hebben wij gemeen: wij werken vanuit onze talenten en competenties. Onze visie is: als wij doen waar wij goed in zijn, dan ervaren wij plezier in ons werk en ontwikkelen wij ons continu, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dankzij onze groei, helpen wij onze klanten groeien en zij helpen DataByte als ICT-specialist groeien.

Bij DataByte werken wij dus met onze competenties. Een Talenten Management Analyse helpt ons daarbij. Dankzij deze competentietest weten we waar onze krachten liggen en waar wij energie van krijgen. Regelmatig krijgen onze medewerkers deze competentietest opnieuw en vinden er ontwikkelgesprekken plaats, zodat we zicht houden op onze ontwikkeling. ‘Blijven ontwikkelen’ is namelijk één van de kernwaarden van DataByte.

Naast de vele ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bieden wij jou:

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren