Key Account Manager (40 uur)

 • Steenbergen
 • Fulltime

Jij bent verantwoordelijk voor het bedienen en binnenhalen van onze strategische key accounts. Aan tafel ga je het échte gesprek aan! Je bent een mensgerichte, gedreven en ondernemende Key Account Manager met luisteren als één van jouw meest waardevolle competenties.

Een greep uit jouw werkzaamheden

Jouw primaire focus komt te liggen op het verkopen van het gehele pakket aan ICT oplossingen en diensten bij bestaande klanten en New Business klanten. Jij weet als geen ander de wensen en doelen van de klant te achterhalen, vanuit deze doelen adviseer je de klant. Daarnaast neem je de klant mee in de belangrijkste trends op IT-vlak zoals digitalisering en digitale transformatie.

Door de persoonlijke relatie die jij opbouwt met onze klanten weet jij altijd wat er speelt en ziet de klant jou als een vertrouwde adviseur en DataByte als partner. Mede door jouw sociale empathie zorg jij dat de klant op jou kan bouwen. Door het échte gesprek aan te gaan met de klant, weet jij wat de klant nodig heeft en kan jij op abstract niveau meedenken! Het maken van accountplannen vanuit de klant haar strategie en visie is jou niet onbekend.

Je hebt een drive om de branches waarin jouw klanten zich bevinden echt te leren kennen en om trends en ontwikkelingen te doorgronden. Op deze manier kan jij de klanten proactief adviseren en inspireren over hoe ICT hieraan kan bijdragen. In deze functie ben je verantwoordelijk van het idee tot het sluiten van de deal. Je krijgt ondersteuning van je collega’s bij Sales Support (binnendienst), Pré Sales en onze Sales Coördinator. Uiteindelijk resulteert dit in klanten die het volgende over een samenwerking met DataByte zeggen: “DataByte denkt met ons mee, ondersteunt onze strategie, helpt ons proactief te groeien, zet net dat stapje extra en ziet kansen.”

Wat maakt jou onze ideale kandidaat?

 • Een afgeronde commerciële of bedrijfskundige HBO/WO opleiding;
 • Ruime ervaring in een soortgelijke functie in de ICT-branche;
 • Aantoonbare kennis van het positioneren en verkopen van ICT-oplossingen in de B2B markt (Maatwerk Software, Consultancy, Cloud, Managed Services en ICT-infrastructuur);
 • Ervaring met het regisseren van tendertrajecten en klanten met complexe DMU structuren;
 • Uitstekende gesprekstechnieken : Je voert gesprekken op C-level;
 • Een gezonde dosis lef, ondernemerschap, overtuigingskracht, oplossingsgericht en commercieel inzicht;
 • Een actief netwerk in de regio Zuid-West-Nederland is een pré.

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij DataByte werken medewerkers met verschillende functies, opleidingen, leeftijden en achtergronden. Maar één ding hebben wij gemeen: wij werken vanuit onze talenten en competenties. Onze visie is: als wij doen waar wij goed in zijn, dan ervaren wij plezier in ons werk en ontwikkelen wij ons continu, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dankzij onze groei, helpen wij onze klanten groeien en zij helpen DataByte als ICT-specialist groeien.

Naast de vele ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bieden wij jou:

 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid binnen jouw functie;
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.500,- en € 5.500,- o.b.v. een fulltime werkweek afhankelijk van werkervaring en opleiding;
 • Een leaseauto;
 • Laptop-en telefoonregeling;
 • Een bonusregeling;
 • 23 vakantiedagen en mogelijkheden om vakantiedagen bij te kopen;
 • Een informele, open werksfeer en hele leuke collega’s (die jij beter kan leren kennen tijdens de vrijdagmiddagborrel of tijdens een potje tafeltennis in de ontspanningsruimte!).

Wil jij werken bij een werkgever die jouw ontwikkeling voorop stelt en waar je met collega’s kunt samenwerken aan de mooiste salestrajecten? Solliciteer dan snel en Make IT Happen!

 

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren