HR Adviseur (28-40 uur)

  • Steenbergen
  • Parttime

Ben jij dé HR Adviseur die perfect begrijpt hoe HR in elkaar zit en tegelijkertijd gelooft dat dit altijd beter kan? Die graag werkt aan een moderne HR-cyclus, waarin de ontwikkeling van onze medewerkers centraal staat? Die met zijn/ haar HR strategie zó ver voorop wil lopen dat klanten bij ons langskomen om zich hierdoor te laten inspireren? Lees dan zeker verder!

Bij ons is HR de voortrekker van de verandering. Veranderingen hebben te maken met cultuur en gedrag, en dus met mensen. Wij geloven dat het verder ontwikkelen van onze cultuur richting een lerende organisatie cruciaal is voor onze toekomst. Als HR Adviseur pak jij hierin niet alleen adviserende rol in, maar trek jij met al jouw enthousiasme, kennis en kunde deze kar. Om die kar te kunnen trekken neem jij kennis van veranderprocessen, ervaring met weerstand en een voorliefde voor deze voorbeeld rol met je mee.

Jouw werk bestaat uit

Jij bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van onze moderne HR-cyclus. Je bent op de hoogte van geldende arbeidswetgeving en weet (door jouw ruime ervaring) hoe een traditionele HR-cyclus er bij andere bedrijven uit ziet. Buiten de verantwoordelijkheden voor het goed laten lopen van alle HR processen, ben je de drijvende kracht achter ons Cultuurteam. Hier worden de doelstellingen voor de interne organisatie op strategisch niveau bepaald.

Wij vragen van jou dat je samen met de Algemeen Directeur richting geeft op strategische niveau. Dat jij vanuit de strategie een plan maakt en dit samen met beide teams (HR en het Cultuurteam) omzet naar resultaat. Beinvloeden is van nature iets wat jij graag doet, je denkt graag na over de lange termijn en nieuwe dingen geven jou energie. Jouw on-uitputtende interesse in mensen, cultuur en veranderingen, geven jou dit alles elke dag de drive om de uitdagingen aan te gaan!

Jouw toekomstige werkdag

Je komt om 8.30 uur binnen, start jouw laptop op en pakt een kop thee of koffie. Je bent benieuwd hoe er gereageerd is op jouw idee om de zelfontwikkeling bij DataByte naar de volgende fase te brengen. De eerste reacties zijn positief. Mooi! Je bedenkt voor jezelf hoe je de volgende stap gaat zetten en wie je daarvoor nog in de juiste mindset moet krijgen. In de meeting met het Cultuurteam deel je jouw visie. Langs deze weg maak jij collega leidinggevenden enthousiast om middels jouw visie, hun team naar de volgende fase te brengen!
Om 11.00 uur heb je een 1 op 1 met Monica (HR Adviseur). Monica bepaalt (net als alle andere medewerkers) de agenda van de 1 op 1. Jouw doel van deze 1 op 1, Monica succesvol maken in haar rol.  Eén van de vragen die ze heeft is: ’’Welke talenten bepalen of iemand succesvol is binnen die openstaande vacature en hoe kunnen we deze nieuwe informatie inzetten in een betere selectie? Samen duik je in de TMA’s’’.
Lunchen doe je met collega’s in het café, of je loopt een rondje buiten om je hoofd leeg te maken. ’s Middags bespreek je samen met de Sales Support Manager en de Commercieel Directeur hoe het gaat met de transformatie van hun afdelingen. Tijdens deze transformatie willen zij de doorstroom van Sales Support Medewerker naar Senior Accountmanager verbeteren. Het ziet er naar uit dat ze in de nieuwe structuur ieder jaar een nieuwe Accountmanager kunnen opleiden.
Om half 5 loopt nog een Manager langs met een vraag hoe een van zijn medewerkers weer in zijn kracht gezet kan worden, jij geeft graag advies. Om 5 uur doe je tevreden je laptop dicht!

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde HBO opleiding (of werk- en denkniveau) richting HR,
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare en brede HR rol,
  • Je hebt een stressbestendige en assertieve werkhouding, waarin jij feedback ziet als belangrijke tool om jezelf continu te blijven ontwikkelen.
  • Door jouw empathisch vermogen zie jij altijd de ijsberg onder de zeespiegel. Nog niet direct gevonden? Dan zoek/vraag jij door tot je het doorziet!
  • Je haalt energie uit beïnvloeden, veranderen en lange termijn doelen halen.

Wat hebben wij jou te bieden? 

Bij DataByte werken medewerkers met verschillende functies, opleidingen, leeftijden en achtergronden. Maar één ding hebben wij gemeen: wij werken vanuit onze talenten en competenties. Onze visie is: als wij doen waar wij goed in zijn, dan ervaren wij plezier in ons werk en ontwikkelen wij ons continu, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dankzij onze groei, helpen wij onze klanten groeien en zij helpen DataByte als ICT-specialist groeien.

Bij DataByte werken wij dus met onze competenties. Een Talenten Management Analyse helpt ons daarbij. Dankzij deze competentietest weten we waar onze krachten liggen en waar wij energie van krijgen. Regelmatig krijgen onze medewerkers deze competentietest opnieuw en vinden er ontwikkelgesprekken plaats, zodat we zicht houden op onze ontwikkeling. ‘Blijven ontwikkelen’ is namelijk één van de kernwaarden van DataByte.

Naast de vele ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bieden wij jou:

Ben jij dé geschikte kandidaat? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet voor 26 mei 2019.

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren