Content Marketeer

 • Steenbergen
 • Fulltime

Als energieke Content Marketeer ben jij de stem van onze klanten en collega’s. Je zorgt ervoor dat onze websites, social media en e-mailcampagnes gevuld zijn met inspirerende content.  Op deze manier draag jij dagelijks bij aan een hogere online conversie en naamsbekendheid van DataByte!  

Een greep uit jouw werkzaamheden

Jij maakt content die aansluit bij onze doelgroep en zorgt ervoor dat deze content verspreid wordt via o.a. social media. Hoe je deze content invult, dat is volledig aan jou. Wil je dus beeld, tekst, video of gifjes, e-books, podcasts of checklists gebruiken? Jij bepaalt wat er bij onze doelgroep past en je krijgt alle vrijheid om jouw eigen functie vorm te geven. Je bent verantwoordelijk voor de vindbaarheid (SEO en SEA), het opmaken, verbeteren en optimaliseren van de content, het verbreden van de DataByte social community en het zo breed mogelijk verspreiden van jouw content!

Maar hoe kom je aan deze content en ideeën? Wie interessante content wil maken, moet interesse tonen. Vandaar dat jij constant in gesprek bent met collega’s en onze klanten. Het bedenken van de content doe je dus niet alleen, jij haalt continu inspiratie uit jouw omgeving en bent waar de doelgroep zich bevindt. Je komt bij onze klanten na bijvoorbeeld een oplevering van een project. Je ontdekt de initiële pijnen en problemen en bekijkt welke oplossingen we hebben gerealiseerd. Deze vertaal je niet alleen naar een mooie case voor de website, de pijnen + oplossingen gebruik je ook als input en inspiratie voor je wekelijkse blogbericht.

Je werkt in het toonaangevende Marketing Automation Systeem HubSpot, waar je heel gemakkelijk wijzigingen aan de site kan doorvoeren, keyword analyses kan maken, blog/social berichten kan publiceren en gerichte e-mailcampagnes kan maken. Naast het creëren ben je bezig met de vindbaarheid van jouw content en de conversie ervan.

Je werkt nauw samen met de Marketingmedewerker, die verantwoordelijk is voor o.a. visuals, fotografie en video. Samen maken jullie de ICT-content uitdagend en inspirerend voor de doelgroep.

Jouw toekomstige werkdag

Jouw morning- coffee bestaat uit het checken van bezoekersaantallen en conversie. Via social media kreeg jouw bericht al behoorlijk wat views en in de keyword rapportage over vorige week zie je dat je bent gestegen op een aantal woorden, hier wordt je blij van! Je ziet ook dat er 2 belangrijke zoekwoorden zijn gedaald in de ranking, je bedenkt direct ideeën om dit op te krikken. Om 10 uur heb je een gesprek met jouw coach. Je bespreekt de resultaten en de plannen die je voor aankomende week hebt. Je twijfelt alleen nog wat je eerst moet verbeteren op de laatste Call-to-Action, de kleur of de tekst? Samen bedenk je een goede A/B test die je na de meeting direct in werking stelt.

Na de lunch (bij Marketing lopen we vaak een rondje buiten) heb je een scrum sessie voor de nieuwe propositie: Smart Factory. Deze wordt geleid door de Marketing Manager en daarbij zijn jij, de product owner en de dedicated accountmanager aanwezig. We bepalen met het team de visie, de doelen en de doelgroep. Daarna interview jij de collega’s voor input over de propositie. De volgende dag zitten jullie samen met het marketing team om de werkzaamheden te verdelen en wekelijks rapporteer je de voortgang tijdens de sprintsessies. Zo zorgen we ervoor dat een nieuwe propositie snel en goed online hebben staan!

Na de scrum sessie werk je nog snel aan een blogbericht over de nieuwe werkplek zodat deze mee kan met de mailing die klaar staat. Je krijgt de visual binnen van de Marketing Medewerker die er perfect bij past. De mailing plan je in en om 17.00 uur trek je tevreden en voldaan de deur achter je dicht. Morgen ga je langs bij een klant waar net een project is opgeleverd en die zeer tevreden is over DataByte. Je bent erg benieuwd naar de verhalen en kijkt nu al uit naar de content die je er om heen gaat maken!

Wat vragen wij?

 • HBO opleiding communicatie, marketing en/of journalistiek
 • Ruime kennis van inbound marketing, Google Keywords en Google Analytics.
 • Heb jij ook kennis van en ervaring met HubSpot? Dan heb jij een streepje voor!
 • Je bent analytisch aangelegd: je bepaalt jouw doel en werkt daar gestructureerd naar toe.
 • Je bent empathisch en beschikt over een ruim inlevingsvermogen.
 • Je bent sociaal en durft op collega’s en klanten af te stappen
 • Je bent optimistisch en hebt een hoge stressbestendigheid.
 • Het schrijven van commerciële teksten vind je leuk en geeft jou energie!
 • Daarnaast sta je open voor feedback om jouw teksten steeds een beetje beter te maken. Jouw gezonde ambitie om te groeien draagt hier natuurlijk aan bij.

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij DataByte werken medewerkers met verschillende functies, opleidingen, leeftijden en achtergronden. Maar één ding hebben wij gemeen: wij werken vanuit onze talenten en competenties. Onze visie is: als wij doen waar wij goed in zijn, dan ervaren wij plezier in ons werk en ontwikkelen wij ons continu, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dankzij onze groei, helpen wij onze klanten groeien en zij helpen DataByte als ICT-specialist groeien.

Bij DataByte werken wij dus met onze competenties. Een Talenten Management Analyse helpt ons daarbij. Dankzij deze competentietest weten we waar onze krachten liggen en waar wij energie van krijgen. Regelmatig krijgen onze medewerkers deze competentietest opnieuw en vinden er ontwikkelgesprekken plaats, zodat we zicht houden op onze ontwikkeling. ‘Blijven ontwikkelen’ is namelijk één van de kernwaarden van DataByte.

Naast de vele ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bieden wij jou:

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren

Jouw gegevens

Jouw CV

Jouw motivatie

Ben jij de geschikte kandidaat?

Stuur ons dan je gegevens toe en overtuig ons. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons rond de tafel!

Direct solliciteren