Sollicitatie procedure

Bij DataByte snappen wij heel goed dat solliciteren naar jouw droombaan best spannend is! Daarom is onze procedure zo persoonlijk en concreet mogelijk. Geen formele afstandelijke invulformulieren en lange dagen wachten, maar korte lijntjes en snelle persoonlijke benadering door onze HR Adviseur Monica.

1. Vind jouw droombaan!

Jij hebt jouw droombaan gevonden en stuurt jouw sollicitatie via ons formulier op de website. Kijk voor het versturen van jouw sollicitatie even naar onze organisatiecultuur, past die bij jouw ideale werkgever?

2. Binnen 1 week hoor jij of je op gesprek mag komen

Jouw sollicitatie komt binnen bij HR Adviseur Monica. Je krijgt een bevestiging dat jouw sollicitatie goed is ontvangen. Monica bekijkt jouw cv en motivatie nauwkeurig.

Het duurt nu niet lang meer, binnen 1 week hoor jij of je op gesprek mag komen. Word je niet uitgenodigd voor een gesprek, dan krijg jij altijd tips over wat jou kan helpen in jouw verdere zoektocht!

3. Tips en tricks voor een verpletterend 1e gesprek

Spreekt jouw cv en motivatie ons aan? Dan krijg je bericht dat je wordt uitgenodigd voor het 1e gesprek! Dit gesprek heb je met Monica, jouw wellicht toekomstig manager en eventueel een collega die aanschuift.

Geen stress, we geven je hierbij graag wat tips ter voorbereiding om de perfecte 1e indruk te maken:

  • Kom niet in pak, dat doen wij ook niet. We zijn een informele organisatie met een persoonlijke benadering. Kleed je netjes en waar jij je comfortabel in voelt. Is dat een spijkerbroek? Dan vinden wij dat prima!
  • U en mevrouw/ meneer.. bij ons is het je en jij. Wij gaan gelijkwaardig met jou het gesprek in. Jij bent voor ons net zo belangrijk als wij voor jou.
  • Wist jij dat DataByte 30 jaar geleden is opgericht door John Heijnen vanaf een zolderkamer? Nee,  lees dan nog even onze geschiedenis door.
  • Het doel van het 1e gesprek is een kennismaking van beide kanten. Bereid voor wat je nog van ons wilt weten; Is de functie duidelijk? Benieuwd wat voor collega’s er in het team werken? Schroom niet en vraag ons het hemd van het lijf!

Na het 1e gesprek geven wij meestal direct feedback, zo open en eerlijk zijn wij! Zijn er meerdere kandidaten op gesprek? Dan bellen wij jou direct na het laatste gesprek om onze keuze toe te lichten en het volgende gesprek te plannen.

4. Het 2e gesprek 

Voor veel van onze vacatures hebben we competenties vastgesteld. Een kandidaat die deze competenties in huis heeft, kan gemakkelijk succesvol worden in onze openstaande functie! Belangrijk dus om hier verder op in te zoomen, dit doen we in het 2e gesprek. Daarnaast doen we een verdere inhoudelijke toets op vakkennis en ervaring.

Heb jij na het 1e gesprek een goed beeld gekregen over de functie en onze organisatie? Zijn er nog onduidelijkheden? Stel je vragen dan gerust tijdens het 2e gesprek.

Hebben we al een goed beeld van jouw vakkennis en ervaring? Dan kan het zijn dat we direct doorgaan naar het TMA gesprek. HR adviseur Monica past de procedure (waar nodig) op persoonlijk niveau aan. Vragen over de procedure? Schroom niet om deze op elk moment aan ons te stellen. 

5. Ontdek jouw talent door het invullen van onze TMA

Zijn wij onder de indruk en ben je door naar de volgende ronde? Om jou nog beter te leren kennen en om sneller de diepte in te gaan, vragen wij jou om een TMA (Talent Management Analyse) in te vullen. Deze analyse meet jouw drijfveren en toont jouw talenten. De link voor het invullen van de TMA krijg je toegestuurd via de mail. Deze 312 stellingen beantwoord je binnen 45 min- 1,5 uur. Vul de test op een rustige plek in en maak hem in één keer af. Deze test kan je niet goed of fout invullen, het laat zien hoe jij bent en waar jouw talenten liggen! Dat wilt iedereen toch laten zien? Wees trots op waar je goed in bent en waarin je nog kan ontwikkelen.

Je hebt de TMA ingevuld, Monica bekijkt de rapportage en stuurt hem je ter voorbereiding via de mail toe. Even doorlezen en je bent klaar voor het TMA gesprek!

6. Het TMA gesprek, de match met DataByte

Door ons persoonlijke en open gesprek de vorige keer ben je al niet meer zo zenuwachtig. Trek die fijne outfit uit de kast voor het volgende gesprek en lees ter voorbereiding jouw TMA goed door.

De manager en Monica zijn weer aanwezig, twee bekende gezichten, dat is fijn! John de Jongh (Directeur) is dit gesprek ook aanwezig. Ons doel is om jou op basis van jouw TMA zo goed mogelijk te leren kennen en om te toetsen of je bij DataByte past. Bij de afdeling pas je al, anders was je niet door naar de volgende ronde.

Tip: lees onze kernwaarden nog eens door, werken bij DataByte betekent werken volgens de kernwaarden!

Na dit gesprek geven wij jou direct feedback, zodat je weet waar je aan toe bent!

7. You Made It Happen

Wij hebben er alle vertrouwen in dat jij een toegevoegde waarde voor DataByte bent en kijken uit naar jouw komst! Welkom nieuwe collega!

8. Indien je nog twijfelt tijdens het ondertekenen van jouw arbeidsovereenkomst

Leuk natuurlijk dat wij jou willen toevoegen aan de DataByte-familie, maar waarom wil jij DataByte als nieuwe werkgever?

Naast een uitdagende functie waarin jij jouw talent volop kunt laten zien, bieden wij jou natuurlijk nog veel meer, namelijk:

  • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid tijdens de invulling van jouw functie en loopbaan.
  • Een werkomgeving waarin jij jouw dromen achterna kunt gaan!
  • Een informele en open werksfeer en hele leuke collega’s (die jij beter kunt leren kennen tijdens de vrijdagmiddagborrel of tijdens een potje tafeltennis in de ontspanningsruimte!)
  • Werken vanuit jouw talenten en competenties: iedere dag doen waar jij het beste in bent en volop energie van krijgt!
  • Een laptop, smartphone* en lease* regeling om jouw werk zo goed mogelijk uit te voeren. Waarbij de laptop na 3 jaar en de telefoon na 2 jaar van jouzelf is en je een nieuwe uit mag zoeken!

… Echte talenten zijn niet op zoek naar een baan, maar naar een carrière!

*indien van toepassing bij de functie.