Werkgeluk bij DataByte: weten wat je fantastisch leuk vindt om te doen!

20 maart is het de nationale dag van het geluk. Tijd om in te zoomen op werkgeluk. Maar wat betekent werkgeluk eigenlijk? Dat is niet zo eenduidig als het lijkt. Voor iedereen betekent werkgeluk iets anders. In dit blog wagen we samen met Debby (P&O Manager) een poging om onze definitie van werkgeluk te bepalen.

Op zoek naar werkgeluk

In deze zoektocht worden we minder happy. Ondanks dat er bijna een hype lijkt te zijn rondom werkgeluk, is werkgeluk in de Dikke Van Dale nog steeds onvindbaar.

Enkel in Scandinavië bestaat de term. Zo spreken Denen bijvoorbeeld over arbejdsglaede. Meer weten? Kijk zeker eens op de site whattheheckisarbejdsgleade.com, in een kort filmpje leggen zij uit wat er verstaan wordt onder arbejdsglaede. En wij kunnen verklappen: we zijn het roerend met ze eens!

Debby, wat verstaan we bij DataByte onder werkgeluk?

‘’Als je vraagt waarom medewerkers graag bij DataByte werken, dan is dat vaak door de vrijheid, het familiegevoel, overal naar binnen kunnen lopen en dat iedereen gewaardeerd wordt om zijn/ haar sterke punten. En dat je zelf de kansen kan pakken die voorbij komen, waarbij niemand je afremt. Er heerst een hechte teamspirit en de klant staat altijd op nummer 1. Met deze gezamenlijke deler werken we iedere dag aan hetzelfde doel met dezelfde (kern)waarden. Ik denk dat dat maakt dat  collega’s werkgeluk ervaren bij ons.

Voor mij persoonlijk betekent werkgeluk de vrijheid om mijn rol in te vullen en zelf te bepalen hoe ik naar mijn resultaten toewerk.’’

Hoe stimuleren wij werkgeluk?

‘’Om te beginnen hebben we een erg inspirerende nieuwe werkomgeving. De ontspanningsruimte, het café en de sfeer van het interieur dragen echt bij aan het werkgeluk. We hebben complimentkaartjes om te stimuleren dat collega’s waardering naar elkaar uitspreken en een activiteitencommissie die ieder jaar weer een aantal leuke activiteiten organiseert.

Verder mag iedereen zijn eigen ‘stip aan de horizon’ bepalen. Dus waar wil jij je naar toe ontwikkelen, waar ligt jouw ambitie? Alle medewerkers bepalen hun eigen stip en route, waarbij wij iedereen optimaal ondersteunen.

Eigenlijk vind ik dat het belangrijkste in werkgeluk. Wij kijken naar iemands talenten door middel van TMA (Talent Management Analyse). Een collega die op zijn plek zit, kapitein is op eigen schip en werkzaamheden heeft die bij hem/haar passen, ervaart voldoening in het werk. We kunnen zoveel inspirerende dingen organiseren op het werk, maar als een collega ongelukkig is in zijn functie, dan doen alle andere dingen er niet meer toe. Dit maakt mijn functie als P&O Manager ook zo mooi! We kijken echt hoe we iedereen in zijn kracht kunnen zetten, om samen te excelleren en de organisatie te helpen groeien. ‘’

Heb je nog tips voor collega’s die willen werken aan hun werkgeluk?

‘’Weet waar je sterke punten liggen en wat je fantastisch leuk vindt om te doen. Probeer de focus te leggen op datgene waar je goed in bent. Dit vraagt tegelijkertijd om kwetsbaar te zijn. Bij focus op sterke punten, komt ook inzicht in de werkzaamheden die meer energie van je vragen. Gelukkig hebben wij een open cultuur, waarin we blijven ontwikkelen en eerlijk en oprecht zijn erg belangrijk vinden. Deze waarden helpen ons om kwetsbaar te zijn en zoveel mogelijk arbejdsglaede te ervaren! Want wij geloven dat onze organisatie groeit als collega’s groeien.’’

Meer nieuws