Vrijheid, verantwoordelijkheid, voortgang en verbetering. Wat zeggen deze 4 V’s over het werken bij DataByte?

Werken bij DataByte, betekent werken volgens de 4V’s. Benieuwd wat deze 4V’s inhouden en hoe dit in de praktijk werkt?

Vrijheid

Waarom collega’s DataByte zouden aanraden als werkgever?

  • De vrijheid die zij ervaren binnen hun werk én persoonlijke ontwikkeling,
  • Vanwege de sterke focus op talenten en medewerkers in hun kracht zetten,
  • Initiatief nemen binnen deze informele en familiare bedrijfscultuur loont en wordt gestimuleerd!

Vrijheid is dus één van de belangrijkste kenmerken als het om werken bij DataByte gaat. Maar is het dan altijd vrijheid blijheid en is vrijheid alleen maar leuk? Belangrijk antwoord op deze vraag is dat vrijheid nooit op zichzelf staat. Bij de DataByte-vrijheid komen de 4V’s en werken op basis van jouw talenten en het bewust bekwame om de hoek kijken.

Verantwoordelijkheid

Met vrijheid komt verantwoordelijkheid. Jij bent er vrij in om initiatief te tonen om een bepaald proces te verbeteren of een nieuwe taak naar je toe te trekken. Sterker nog, dit initiatief zoeken en vinden wij juist in onze (nieuwe) collega’s. Trek jij een nieuwe taak naar je toe, dan ben je direct verantwoordelijk voor de voortgang en het resultaat. Jij bepaalt wat je wilt doen, met welk resultaat je tevreden bent en in welk tijdspad je dit doet. Ook ben je verantwoordelijk voor jouw eigen, persoonlijke ontwikkeling, waarbij wij de optimale omgeving faciliteiten zodat jij het stuur in handen kunt pakken én houden!

Voortgang

Meet hoe succesvol je bent. Vrijheid betekent niet alleen maar aan leuke dingen werken. Jouw initiatieven moeten ook succesvol zijn of een bijdrage aan de organisatie leveren. Voordat je begint aan jouw initiatief, bepaal je welk resultaat je wilt halen en hoe je dat gaat doen. Wekelijks meet je wat jouw voortgang is en waar je kunt bijsturen.

Verbetering

Verbetering komt voort uit de vrijheid en verantwoordelijkheid, jij hebt een natuurlijke drang om dingen beter te willen maken. Oók bij de dingen die je al hebt gedaan. Je hebt het gewenste resultaat misschien al een keer behaald, maar na een paar maanden kan het alweer beter. Jij wilt jezelf, maar ook jouw werkzaamheden constant verbeteren. Je neemt geen genoegen met medium resultaten. Voor jou alleen het beste!

Hoe zorgen wij dat jij kan werken volgens deze 4V’s?

Initiatief nemen en vrijheid betekent ook risico’s nemen en fouten durven maken. Wanneer durf jij dat stapje extra te zetten en initiatief te nemen binnen de vrijheid die je krijgt? Wij denken dat als we medewerkers inzetten op hun talent (doormiddel van TMA) en de medewerker in hun kracht zetten, zij kunnen excelleren en ze klaar zijn voor de 4V’s!

Bewust werken aan het bekwame in plaats van bewust werken aan het onbekwame inspireert ons hierin. Wat we daarmee bedoelen? Bekijk onderstaand filmpje van Marc Lammers en het zal snel duidelijk worden!

Klinkt allemaal best logisch toch? Heb jij dezelfde gedachtegang als ons als het om de 4V’s gaat en ben jij klaar om met jouw talenten aan de slag te gaan? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer op jouw droombaan!

Meer nieuws