’t Bedankje – onze nieuwe Teamplayer Award

‘t Bedankje is tot stand gekomen naar aanleiding van een verbeterpunt op onze P&O verbeterlijst (Wat dat is? Lees ons blog over de EOS werkwijze).  Tijdens de kwartaalbijeenkomst worden een aantal engineers in het zonnetje gezet. Engineers kunnen Pluimen verdienen op basis van 10-en in een KTO. Alle collega’s die geen infra-projecten uitvoeren maken geen kans op deze pluimen. Maar deze echte Teamplayers verdienen ook erkenning, daarom ’t Bedankje!

Hoe verschilt het van Medewerker van de maand?

De medewerker van de maand wordt geselecteerd op kernwaardes en uitzonderlijke prestaties. Dat is ’t Bedankje niet. Dit gaat meer over dagelijkse werkzaamheden, samenwerking, uitvoeren van acties en het oplossen van issues. Als iemand dit soort dingen heel goed doet, dan hoort hij hier vaak niks over, dat willen we anders gaan doen.

Nomineren

Waarom moet je iemand nomineren:
Zonder deze persoon kan jij je werk niet goed doen.  Deze persoon hoeft niet perse op jouw afdeling te zitten. Jouw prestatie is afhankelijk van deze collega. Hij of zij is onderdeel van jouw proces, cijfert zichzelf weg voor jouw belang. Je hebt diegene nodig. Het is een fijne collega waar je graag mee samen werkt. Bedank deze persoon met ’t Bedankje. De persoon met de meeste bedankjes wint een pluim van 50 euro. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de kwartaalbijeenkomst. 

Kees heeft tijdens de vorige kwartaalbijeenkomst ‘t Bedankje in ontvangst mogen nemen en vertelt:

Kees, waarvoor heb jij het bedankje ontvangen?

”Voor het helpen van collega’s bij dagelijkse vragen op het gebied van technische oplossingen en hardware vraagstukken. Ook voor andere vragen kunnen collega’s altijd bij me terecht en probeer ik ze altijd goed te helpen. Of het nu een Windows probleempje is of advies over een technische oplossing, ik sta mijn collega’s graag met raad en daad bij.”

Hoe vond je het?

”Heel erg leuk, een stukje extra erkenning. Het helpen an zich geeft me al energie, maar het bedankje is extra erkenning.”

Waarom vind jij het belangrijk dat we de Teamlayers in het zonnetje zetten?

”Ik vind het een heel goed idee. Het versterkt de onderlinge samenwerking tussen de collega’s en je bouwt meer een band op met elkaar. En je weet dat als je er zelf niet aan uit komt, dat altijd een collega je kan helpen. Kortom, je staat er nooit alleen voor. Ik zou collega’s natuurlijk ook zonder bedankje helpen, maar het is leuk om de reacties van collega’s te lezen in het bedankje, hoe ze mijn hulp ervaren en dat ze er blij mee zijn. ”

Tips voor andere collega’s?

”Wees een teamspeler, we doen het niet alleen maar met zijn allen. Dat geldt voor alle afdelingen en afdeling overschrijdend.”

Het hele bedankje voor Kees kun je hieronder teruglezen.

Meer nieuws