Software developer Quinten benoemd tot medewerker van de maand augustus 2019

Quinten is genomineerd op de kernwaarde ‘Blijven ontwikkelen’ omdat hij vernieuwend bezig is met zijn werk voor ‘de moderne werkplek’.

Leg eens uit wat je rondom de moderne werkplek doet

“Ik doe de algemene SharePoint inrichting op het Office365 platform. Hoe vertalen we de wens van de klant en de wens vanuit onszelf, naar een omgeving binnen SharePoint. Waarbij SharePoint veel meer is dan een document management system. Het biedt veel meer mogelijkheden zoals nieuwsitems, agenda en natuurlijk het power platform met Power Apps, Flow en Power BI. Dat noemen ze ook wel programmeren met low code. Simpel gezegd, dat je met weinig inspanning, veel plezier brengt en frustratie weghaalt. Ik vind het superleuk om met weinig inspanning, mensen gelukkig te maken.“

Waarom ben je hier goed in?

“Ik heb met onze HR-adviseur Monica mijn TMA (Talent Management Analyse) opnieuw gedaan en ik schijn een uniek talent voor geduld te hebben. Ik heb vroeger surflessen gegeven en ben nu ook jachthonden instructeur. Ik geef al jaren mensen les, waarbij ik vaak hetzelfde verhaal moet herhalen. Ik heb een passie om mensen les te geven. Zolang mensen willen, zal ik nooit de reden zijn dat mensen er mee stoppen.”

Wat vind je leuk aan werken bij DataByte?

“Ik hou wel van het vernieuwende en ik heb het idee dat ik daar sinds ik hier ben invloed op heb gehad. Zoals de energie die ik in Scrum heb gestoken. De invulling van functionele ondersteuning en inrichting van SharePoint, daar kan ik mijn stempel op zetten.
In het begin was ik huiverig dat ik een nummertje zou worden. Ik kwam namelijk vanuit een hele kleine organisatie, naar een grote organisatie van 80 man. Dat was een heel groot vraagteken, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Ik had vooraf het idee dat er veel hiërarchie zou zijn, maar iedereen is hier gelijk en dat vind ik belangrijk. De sfeer in het team vind ik prettig en de ook de waardering die in het bedrijf wordt uitgesproken. Ik heb echt vanaf het begin af aan het gevoel dat ik thuis kwam.”

Wat is jouw tip voor anderen (om succesvol te zijn binnen DataByte of om medewerker van de maand te worden?)

“Doe waar je hart ligt! Als ik SharePoint niet leuk zou vinden, dan kan ik het aan een klant laten zien, maar onder aan de streep gaat hij dan niks doen. Die passie proeft de klant ook.”

 

Meer nieuws