Senior Netwerk Engineer Jeroen medewerker van de maand april 2019

Jeroen is genomineerd door zijn coach Jeffrey om medewerker van de maand te worden op onze kernwaarden blijven ontwikkelen. ”Het maakt me trots om van dichtbij deel uit te maken van de successen die Jeroen boekt in zijn ontwikkeling!” aldus Jeffrey. In dit blog vertelt Jeroen alles over zijn ontwikkeling tot Senior.

Senior bij DataByte

Jeroen: ”Ik ben genomineerd op de kernwaarde blijven ontwikkelen, ik ben pas doorgegroeid tot Senior Netwerk Engineer. Tot voorkort werkte ik regelmatig met Jeffrey samen bij één van onze klanten. Sinds ik projecten uitvoer bij andere klanten, zie ik Jeffrey minder. Om de nominatie bekend te maken, kwam Jeffrey langs toen ik op project was en overhandigde hij de envelop. Een bijzonder leuk moment én een echte verrassing!”

Ontwikkeling op zowel technische- als soft skills

”Senior wordt je niet zomaar, dit vraagt veel van je op zowel technische- als soft skills. Jeffrey heeft me geholpen om mijn soft-skills te ontwikkelen, vooral bij grote klanten. Én als je het daar kan, dan gaat het bij kleinere klanten ook. Om mijn technische skills te verbeteren, heb ik drie projecten gekozen met drie verschillende techniekstukken en die vervolgens succesvol uitgevoerd. Dit was Hyper-V, VMWare en een Citrix installatie. De komende tijd ga ik werken aan mijn eerste zelfstandige Office365 migratie. Maandelijks hebben we een sessie met Ingram, tijdens die sessie leren we dat alle mogelijkheden rondom Microsoft365 blijven veranderen. Er gaan steeds meer klanten naar Office365, dus er komen steeds meer projecten in deze specialisatie. Door dit soort projecten steeds meer te doen, ga ik er steeds meer van leren.” aldus Jeroen.

Senior zijn, wat is dat precies?

”Scherpe vraag, ik heb die vraag mezelf ook gesteld. Ben ik Senior? Qua communicatie en techniek vind ik van wel. Een senior moet zwaardere projecten aankunnen dan een Medior, moeilijkere klanten kunnen adviseren en moeilijkere projecten succesvol uitvoeren. Een goede Senior vind ik iemand die nooit tevreden is als de klant niet tevreden is. Zo zit ik zelf ook in elkaar.”

Wat maakt het werken bij DataByte leuk voor jou?

”De uitdaging, iedere week is anders ingevuld. Het is afwisselend tussen systeembeheer en projecten.”

Tip voor anderen (om succesvol te zijn binnen DataByte of om medewerker van de maand te worden)

”Ik ben vrij transparant geweest over mijn stip, in een telefoongesprek met Kevin (Senior Netwerk Engineer) kreeg ik de kans om het Citrix-deel van zijn project uit te voeren. Niet alleen met je coach bespreken dus, het is aan jou om het plan uit te voeren. Collega’s helpen graag, maak daar gebruik van. Neem daar initiatief in! Mogelijk lukt het bij de eerste 9 collega’s niet, maar wel bij de 10e!”

Meer nieuws