Rob en Kevin over hun ontwikkeling tot coach

Sinds juni zijn Rob en Kevin toegevoegd aan het coachteam! Hiermee werd de stip op de horizon realiteit. In dit blog vertellen zij hoe ze deze nieuwe rol ervaren.  

Hoe kwam jullie stip om coach te worden tot stand?

Kevin:
Ik vind het belangrijk mee te kunnen denken met de Infra afdeling. Als Senior Netwerk Engineer was ik altijd al erg actief in het geven van feedback en het aandragen van ideeën. Kennis en ervaringen delen vind ik leuk en belangrijk om te doen. De engineers stappen zien maken die ik zelf ook gemaakt heb.

Rob:
Ook ik denk graag mee met de afdeling. Maar ook het direct aansturen van de engineers past bij mij. Hierin wilde ik mijzelf graag verder ontwikkelen. Daarom de stap naar coach. Het aansturen zit hem bijvoorbeeld in het door vertalen van beslissingen tijdens het wekelijks coachoverleg naar de engineers.

Hoe is het om coach te zijn?

Kevin:
Het meedenken is niet perse anders, dat deed ik hiervoor ook al proactief. Omdat ik nu meer bij de bron zit, is het wel extra leuk om deze ideeën te ventileren. Ik zie meteen wat er mee gedaan wordt en wat de reactie is!
De ontwikkelgesprekken met de drie engineers geven me veel energie. Drie lijkt niet veel, maar deze keuze is bewust gemaakt om op deze manier te wennen aan het coach-schap en in combinatie met onze functie Senior Engineer.

Rob:
Ik heb ook drie engineers onder mijn hoede. Het leuke is dat ik nu een andere manier met collega’s contact heb. Voorheen ondersteunde ik engineers vooral op technisch inhoudelijk vlak. Nu coach ik vooral op soft-skills. De verantwoording die ik nu heb is ook anders. Waar ik collega’s voorheen alleen op weghielp, blijf ik nu meer aangehaakt tijdens het gehele project en stuur en coach ik continu waar nodig.

Jullie zijn ook nog Senior Engineer, hoe verdelen jullie tijd?

Rob en Kevin:
Als Senior beheren wij onze eigen planning. Belangrijk is dat we de woensdagochtend zoveel mogelijk vrij plannen voor het coachoverleg. Een enkele keer kan het gebeuren dat er een project voorgaat en we dus niet bij het coachoverleg zijn. De maandelijkse ontwikkelgesprekken met onze engineers plannen we zoveel mogelijk aan het begin of einde van de dag. Verder zijn we regelmatig op kantoor en altijd te bereiken voor vragen of advies!

Wat typeert jullie als coach?

Kevin:
Wat ik belangrijk vind is dat ik altijd bereikbaar ben en dat de jongens het gevoel hebben dat ze altijd, en met àlles bij me terecht kunnen. Ik zie mezelf, en Rob eigenlijk ook, echt nog als ‘one off the guys’. Ik denk dat dit de drempel laag houdt en voor samenhorigheid zorgt. We stropen samen de mouwen op als het nodig is en gaan aan de slag!

Rob:
Door mijn 17 jarige werkervaring bij DataByte weet ik hoe de hazen lopen. Dit probeer ik te weerspiegelen en te koppelen aan praktijkvoorbeelden. Op deze manier help ik de engineers in hun ontwikkeling.

Coach zijn is vast niet alleen maar makkelijk. Waar lopen jullie tegen aan?

Kevin en Rob:
Het HR gedeelte is nieuw. Beoordelings- en ontwikkelgesprekken voeren wij nu aan de andere kant van de tafel. Dat is even wennen, maar daardoor ook extra leerzaam! En als we iets nog niet goed weten, dan stellen we deze vragen gewoon aan onze eigen coach Jacco.

Jullie volgende doel?

Een volgende stip hebben Rob en Kevin nog niet. Voorlopig storten zij zich vol overgave op deze nieuwe rol! En dat gaat ze al behoorlijk goed af!

 

Meer nieuws