Een moderne werkplek voor optimaal werkplezier en informele interacties tussen collega’s!

In 2017 is het hele interieur van DataByte vernieuwd. De moderne inrichting typeert de openheid in onze organisatiecultuur en zorgt voor betere afdelingsoverschrijdende samenwerking. Voor de nodige ontspanning tijdens het werk is er de ontspanningsruimte en successen worden gevierd in ons eigen café!

John Heijnen vertelt over zijn aanpak in deze verbouwing..

”Het doel was om een kantooromgeving te creëren waarin medewerkers en klanten zich prettig voelen. Voorheen zat iedereen in afgesloten kantoren en was de inrichting meer in hokjes. Nu hebben we een hele open ruimte, waarin meer plaats is voor samenwerking en overleg. Er staan overal krukjes, collega’s schuiven even bij elkaar aan en er wordt inhoudelijk gesproken. Collega’s vinden elkaar makkelijker, dit zorgt voor verbondenheid. Dit past beter bij de hedendaagse manier van werken. Met deze werkomgeving willen we ervoor zorgen dat mensen elke dag met een glimlach naar het werk komen. Iedereen heeft in de open ruimte wel een eigen werkplek en kan aan de zijkant persoonlijke spullen kwijt, ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen op het werk, persoonsgebonden spullen horen daar ook bij, al hebben we wel een cleandesk policy. We hebben tijdens het vormgeven van de nieuwe inrichting ook medewerkers mee laten denken. Deze werkplek is van ons allemaal, dus de stem van collega’s vond ik erg belangrijk.”

” De omgeving haalt je weg uit de zakelijkheid, in het café is het ons kent ons.”

Johan (Facilitair Manager en te zien op de headerfoto), jij hebt ook een grote rol gehad in de verbouwing toch?

Johan: ”Dat klopt. Vanaf het moment dat alle ontwerpen en offertes ondertekend waren, lag de verantwoording en projectleiding bij mij. Er waren twee belangrijke taken tijdens de projectcoördinatie: goede communicatie en afstemming om het project volgens planning en binnen de gestelde deadline uit te voeren en alle collega’s moesten gedurende de verbouwing in tijdelijke ruimtes op de begane grond verder kunnen werken zodat onze klanten geen hinder zouden ondervinden van het feit dat er een verbouwing gaande was bij DataByte. Met trots kan ik zeggen dat beide punten gerealiseerd zijn, met name ook door de flexibele opstelling van collega’s! Het was af en toe improviseren, maar doordat iedereen met regelmaat geïnformeerd werd over de voortgang was er gelukkig veel begrip. Het was het wachten meer dan waard!”

Door de grote rol die Johan heeft gehad in de verbouwing is hij Medewerker van de maand juni 2017 geworden!

Ontspanning voor optimaal werkplezier

”De ontspanningsruimte is de ruimte waar iedereen tijdens het werk kan ontspannen. We hebben er een flipperkast, tafeltennis, twee dartboards en een airhockeytafel. Zo kunnen collega’s even hun zinnen verzetten. Topsport begint met plezier, daar is dit onderdeel van. Iedereen werkt erg hard, maar wel met plezier. Leuk is ook om te zien dat alle collega’s in deze ruimte even uit hun functie of hiërarchische rol stappen, deze ruimte zorgt voor verbroedering. Zo kan je mij regelmatig vinden voor een potje tafeltennis tegen de servicedesk medewerkers! Eén van de redenen waarom medewerkers hier graag werken is de familiaire bedrijfscultuur. Door middel van deze ruimte, wordt deze cultuur behouden én versterkt” aldus John Heijnen.

Successen worden gevierd in ons eigen café!

John: ”In ons eigen café, genaamd ‘Het Groene Hart’, worden de successen gevierd. We lunchen er aan de grote stamtafel, hebben er een vrijdagmiddagborrel en personeelsfeesten worden daar gehouden. Wij hebben ook een alcoholbeleid geïntroduceerd, omdat we het belangrijk vinden dat goed werkgeverschap op alle fronten wordt nagestreefd. In het café heerst echt een ander sfeertje, je bent even uit het werk. Dit zorgt voor informele gesprekken en het nader tot elkaar komen van collega’s. De omgeving haalt je weg uit de zakelijkheid, in het café is het ons kent ons. Iedere vrijdagmiddag gaat vanaf 16.30 uur de bar open en sluiten we met zijn allen de werkweek af. Ook klanten nodigen we er uit voor presentaties, workshops en informatieve bijeenkomsten. Kortom, echt een ruimte met diverse doeleinde, waar we graag gebruik van maken!”

”Ik kan echt zeggen dat ik mega trots ben op het resultaat!”

Meer nieuws