Medewerkers aan het woord in reviews

Bij DataByte hebben we een sterke en unieke organisatiecultuur en daar zijn wij trots op! Wij omarmen onze authenticiteit, geloven in onze kracht en geven jou graag een beeld van hoe onze organisatie van binnen reilt en zeilt. Voor ieder blog wordt een intern interview gehouden, want onze medewerkers zelf zijn degene die de organisatiecultuur maken tot wat hij is; open, informeel, familiair, alles om de klantverwachting te overtreffen, recht voor zijn raap en samen voor het beste resultaat. Maar wat geeft nou een beter beeld van hoe wij zijn, dan zelf geschreven reviews van collega’s?

Op onder andere Indeed staan reviews van onze medewerkers. We laten er hier alvast een paar zien:

Productief, gemoedelijke familiaire sfeer, doorgroeimogelijkheden

Binnen DataByte hangt een zeer gemoedelijke familiaire sfeer. Je collega’s staan zowat dag en nacht voor je klaar, iedereen is erg behulpzaam. De klant staat altijd op 1. Er is een ontspanningsruimte met een tafeltennistafel, dartborden, flipperkast en airhockeytafel. Er is zelfs een bruin café waar iedereen op vrijdag onder het genot van een hapje en een drankje de werkweek afsluit. Het bedrijfspand is begin 2017 volledig gemoderniseerd, waardoor de werkomgeving uitstraalt wij DataByte is; modern en open. Tevens is zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien, zowel binnen je eigen afdeling/functie als naar een andere afdeling/functie. Het hangt allemaal af van je eigen inzet en energie die je stopt in het ontwikkelen van jezelf.

Pluspunten: Ontspanningsruimte, Bruin Café, sfeer, collega’s, structuur, management, arbeidsvoorwaarden

Zelfontwikkeling en voldoende doorgroeimogelijkheden

Bij DataByte heb je de mogelijkheid om zelf jouw eigen functie in te vullen – wat wil jij leren, doen en waar wil je naar toe in jouw functie? Dat alles bepaal je zelf. Daardoor heb je ook genoeg doorgroeimogelijkheden op elke afdeling. Ikzelf werk op de Marketingafdeling en ben de afgelopen 2 jaar meer gegroeid dan ooit. Er heerst een hele open cultuur. De werkomgeving is sinds kort vernieuwd en zeer mooi, zelfs met eigen café en speelruimte (met tafeltennis). Voor mij is DataByte de plek waar ik ontwikkel als Marketeer maar ook als persoon.

Pluspunten: Zelfontwikkeling, doorgroeimogelijkheden, laptopregeling, café

Volop doorgroei mogelijkheden, prachtige werk omgeving!!

DataByte ervaar ik, in de vele jaren dat ik voor dit bedrijf mag werken, als een werkgever welke alle ruimte geeft om jezelf te ontwikkelen binnen je functie en binnen de organisatie. Inmiddels zijn er al veel medewerkers welke al 10 jaar of langer in dienst zijn, dit zegt ook veel over DataByte.
DataByte ervaar ik als een organisatie welke een (toekomst) visie heeft. De organisatie heeft vanaf 2014 volledig 100% focus op de zakelijke markt.
DataByte is zeer transparant voor haar medewerkers, elk kwartaal is er volledig inzicht hoe de organisatie en de afdelingen presteren t.o.v. de gestelde jaardoelen. In al de jaren dat ik voor DataByte werk zijn alle salarissen steeds keurig op de aangegeven tijden overgemaakt!
Concreet, als medewerker weet je goed wat jouw doelen en verantwoordelijkheden zijn. Er is ruimte en medewerking vanuit de organisatie om jezelf te blijven ontwikkelen, daarnaast heb je aan DataByte een werkgever waar je op kan bouwen en vertrouwen!

Pluspunten: Duidelijk en transparant, al 30 jaar een begrip.

Een werkomgeving waarin je je vrij kan ontplooien en iedere dag een stukje beter kan worden

Toen ik bij DataByte startte, merkte ik al snel dat ik ruim de kans kreeg om mijzelf te ontwikkelen. Het fijne is dat ik altijd collega’s om mij heen heb die zichzelf ook willen ontplooien. Je stimuleert elkaar. Het mooiste vind ik dat DataByte een dynamische organisatie is waarin klanttevredenheid centraal staat.

Pluspunten: Vrijheid

Familie

Als werknemer bij deze werkgever ben ik wellicht bevooroordeeld, maar deze werkomgeving voelt als familie.
Enkele keren heb ik meegemaakt dat een collega in problemen kwam in de privesfeer en steeds stond deze werkgever, en al het leidinggevend personeel, alsmede alle andere collega’s, als een blok achter die collega.
Zelf heb ik dat ook mogen ervaren (meerdere sterfgevallen in de familie in een paar maanden tijd). Waarvoor mijn dank, want zo’n werkgever, zo’n bedrijfscultuur, kom je niet vaak tegen.

Klantgerichtheid is ook zoiets. Iedereen hier beseft dat het uiteindelijk de klant is die je salaris betaalt, die je de mogelijkheid biedt om iets wat niet helemaal naar wens werkt alsnog naar wens werkend te krijgen. Die je het vertrouwen geeft om positief verschil te maken.
Niet dat klantgerichtheid oneindig is, je moet wel fatsoenlijk met elkaar om blijven gaan, gaat een klant te ver dan nemen anderen het over en wordt er het een en ander afgestemd. Omgekeerd geldt hetzelfde natuurlijk, kun je niet met fatsoen en respect omgaan met klanten dan is dit geen plaats voor jou.
Het is een dorp, een familie welhaast, iedereen weet van alles van elkaar, samen sterk. Als je hart voor de zaak hebt, en zeker voor de klanten, dan kun je allerlei kanten op.

Ikzelf heb een zeer divers takenpakket waarin ik mijn creativiteit en analyserend vermogen prima in kwijt kan. Geen dag is hetzelfde, en dat vind ik heerlijk.
Andere collega’s stromen versneld onze buitendienst in en krijgen “eigen” klanten, hun vaste engineers, die van de hoed en de rand weten en welhaast persoonlijk  meer…

Bij DataByte wordt er gefocust op je talenten

Toen ik bij DataByte kwam werken, voelde ik me echt welkom. Mijn komst was goed voorbereid, waardoor ik me na een paar weken al echt onderdeel van het bedrijf voelde. De sfeer onderling is heel erg collegiaal. Ondanks dat er door iedereen heel hard gewerkt wordt, is er ook tijd voor een grapje en een gezellig praatje.

Wat ik het meest bijzonder vind aan DataByte is hoe er wordt gefocust op je talenten en het verder ontwikkelen ervan. Door middel van een Talent Management Analyse wordt er gekeken naar waar je goed in bent. Daaraan werken geeft energie! Bij DataByte heb je zelf heel veel controle over wat voor invulling je functie krijgt en hoe jij je wilt ontwikkelen.

Pluspunten: Collegiale bedrijfscultuur, focus op talenten, mogelijkheden tot ontwikkelen, moderne werkplekken in mooi interieur

1 Team

Bij DataByte werk je als 1 groot team samen, samen heb je 1 taak: de klant volledig ontzorgen. Door de brede kennis en inzetbaarheid van dit bedrijf worden inmiddels veel klanten tot in de puntjes verzorgd. De sfeer binnen het bedrijf is super, je werkt in 1 grote groep samen. Binnen het bedrijf wordt ook gedacht aan ontspanning, zo kun je met collega’s genieten van een potje darts of tafeltennis in de ontspanningsruimte en lekker even de week evalueren op vrijdag in het café. Zoek je een leuk en goed groeiend bedrijf om jouw carrière voort te zetten en door te groeien dan ben je bij DataByte aan het juiste adres.

Pluspunten: Doorgroeimogelijkheden, Flexibel werken, diversiteit in het werk

Ben jij na het lezen enthousiast geworden en wil je graag onderdeel zijn van het DataByte-team? Kijk of er een vacature voor je tussen zit of stuur een open sollicitatie.

Meer nieuws