IT Beheerder Iwan medewerker van de maand september 2019

“Iwan is in zeer korte tijd doorgegroeid van servicedesk medewerker, naar storingsengineer en nu naar IT beheerder. Hij heeft hiervoor zelf de touwtjes in handen genomen, collega’s gevraagd om hem te ondersteunen als navigator en op deze manier zijn stip op de horizon behaald! Daarom is hij medewerker van de maand geworden op de kernwaarde blijven ontwikkelen!” aldus zijn coach Anita. Wij gingen met Iwan in gesprek en vroegen hem alles over zijn ontwikkeling!

Over jouw persoonlijke ontwikkeling, wanneer en waar ben je begonnen?

Vorig jaar augustus ben ik op de servicedesk begonnen. In februari van dit jaar ben ik doorgegroeid naar storingsengineer, dat is de stap tussen de Servicedesk en de buitendienst en nu ben ik IT Beheerder.

Kun je uitleggen wat je als storingsengineer doet?

Zodra er overdag een storing is, ga ik erheen en doe ik er alles aan om de storing op te lossen. Dit is uitdagend en pittig! Maar daardoor ook erg leerzaam. Door gewoon te doen en een hands-on mentaliteit aan te nemen, ging dit steeds beter.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen binnen DataByte?

Door uitdagingen steeds bewust op te zoeken. Als storingsengineer krijg ik steeds nieuwe uitdagingen. Als servicedesk engineer zit je veiliger op afstand van een klant. Als engineer ben je verantwoordelijk voor alles en moet je gelijk kunnen schakelen in wat er gedaan moet worden en hoe je dat het beste communiceert. Voor mijn idee ben ik sneller gegroeid als storingsengineer het laatste half jaar, dan het halve jaar daar voor als servicedesk engineer. Mijn ideale manier om mezelf te ontwikkelen is dan ook vooral leren door het te doen!

Wat vind je leuk aan werken bij DataByte?

De uitdagingen en de leuke collega’s staan met stip op één. Je krijgt alle ruimte die je wilt om jezelf te ontwikkelen. Als ik kijk waar ik een jaar geleden begon, dan had ik niet verwacht dat ik binnen een jaar als engineer buiten zou werken. Ik dacht altijd dat ik meer kennis op moest doen, maar dat kan veel sneller dan je denkt (maar dan moet je hier wel zelf initiatief in nemen).

Wat is jouw tip voor anderen (om succesvol te zijn binnen DataByte of om medewerker van de maand te worden)?

Wacht als servicedesk engineer niet te lang om je stap naar storingsengineer te maken. Als storingsengineer leer je zo veel! Je moet je gevoel van veiligheid loslaten en gewoon in het diepe springen. Het belangrijkste wat ik in het begin heb gedaan is vooral communiceren. Je weet nog niet alles, dus moet je vooral de klant goed op de hoogte houden. Communicatie is key!

Wil jij ook werken aan jouw ontwikkeling als Servicedesk engineer of als IT Beheerder? Solliciteer op een van onze openstaande vacatures!

Meer nieuws