HR Adviseur Monica medewerker van de maand oktober 2019

‘De razende snelheid waarmee Monica zich DataByte eigen heeft gemaakt en invulling heeft gegeven aan haar HR werkzaamheden is uitzonderlijk. Daarom is zij medewerker van de maand geworden op de kernwaarden blijven ontwikkelen en betrokken!’  Monica vertelt in dit blog alles over haar ontwikkeling in sneltreinvaart.

Kort nadat ik bij DataByte in dienst kwam, veranderde er veel op de HR afdeling. Er kwam ineens veel meer dan Werving en Selectie alleen op mijn pad.

Hoe heb je dit aangepakt?

Ik ben letterlijk in het diepe gesprongen. Veel vragen van collega’s moest ik uitzoeken voordat ik er antwoord of advies op kon geven. Met alle steun van collega’s ging dit gelukkig steeds beter! In sneltrein vaart is alles gegaan. Ik denk dat ik daardoor in korte tijd zo veel heb geleerd.

Ontwikkeling in sneltreinvaart dus, waarom de kernwaarde “betrokken”?

De loon- en personeelsadministratie is overgenomen door onze Finance afdeling. Samen hebben we een structuur bedacht en deze opgezet. We hebben in deze periode heel veel samengewerkt en elkaar geholpen waar we konden.

Eigenlijk heb je nu een veel bredere rol dan toen je begon?

Ik doe nog steeds Werving & Selectie, maar daarnaast ben ik nu vraagbaak voor collega’s en leidinggevenden, ben ik verantwoordelijk voor talentmanagement, leren & ontwikkelen van medewerkers, ik ben ook buddy / vertrouwenspersoon voor diverse collega’s en ik zorg dat alle HR processen goed blijven verlopen. Heel veel andere werkzaamheden naast werving en selectie. Eerst zou ik de rest pas doen als ik Werving & Selectie onder controle had. Maar dat ging dus nu even iets sneller, ik ben blij dat ik dat met beide handen heb aangepakt!

Was het een leuke verrassing Medewerker van de Maand?

Ja, super leuk! In het HR overleg kwam Patricia binnen. “Ik heb iets voor je”, zei ze. Ze kwam met een brief. En omdat Patricia haar gezicht serieus was en de rest stil was, dacht ik dat het minder goed nieuws was. Ik maakte het open en toen was het de oorkonde voor medewerker van de maand! David en Romana stonden voor het raam kijken, maar dat zag ik pas later. Ik ben nog maar een half jaar in dienst en als je dan al wordt genomineerd tot medewerker van de maand vind ik dat een hele eer. Ik heb ’s avonds Patricia nog een berichtje gestuurd, ik moest het even laten bezinken.

Wat vind je leuk aan werken bij DataByte?

Dat ik kan werken vanuit mijn talenten, kijkend waar ik goed in ben en wat ik leuk vind om te doen. Er is tijd en ruimte om je eigen ideeën kwijt te kunnen. Na 1,5 maand had ik al het gevoel dat ik er al veel langer werkte. Iedereen staat open voor elkaar en wil je helpen. Dat voel ik hier echt zo.

Tip voor anderen (om succesvol te zijn binnen DataByte of om medewerker van de maand te worden)

Ik denk dat er in je functie dingen kunnen gebeuren die je op het eerste gezicht niet leuk vind of negatief lijken.  Dit zijn vaak ook de kansen om je sneller te ontwikkelen. Dat is niet altijd makkelijk. Maar schouders eronder zetten, aan de slag gaan en vertrouwen in jezelf houden gaat je helpen om hierin verder te komen. Uiteindelijk kom je er echt wel. Wel belangrijk dat je je veilig voelt in je omgeving, dat je steun en support van collega’s of leidinggevenden krijgt. Dus dat is ook een tip aan alle collega’s: steun en help elkaar.

Meer nieuws