De eerste maand van: Eva en Jack bij Sales Support

In deze ‘eerste maand van’ spreken we met Eva en Jack, onze twee nieuwe aanwinsten in team Sales Support.

Vertel eens, wat doen jullie bij DataByte?

”Wij werken allebei als Sales Support medewerker. Onze functie is erg divers. We maken offertes, werken opdrachten uit van collega’s (engineer, accountmanagers, pre-sales), we beantwoorden klantvragen en houden via telefoon of email contact met onze klanten. Daarnaast spreekt de combinatie in de dienstverlening (diensten, hardware en software) ons erg aan.”

Spannend, een nieuwe baan? 

     

Eva: ”Ik vond het wel heel erg wennen in het begin. Alles is nieuw en ik moest zeker in de ICT nog veel leren, deze branche was voor mij nog onbekend. Maar gelukkig zijn alle collega’s erg behulpzaam!”

Jack: ”Een nieuwe baan is altijd spannend, maar ik denk dat het voor mij iets minder spannend was, omdat ik al hardware kennis heb opgedaan in mijn vorige functie. Hier heb ik meer specialistische kennis nodig, dus uitgeleerd ben ik nooit! Verder voelde ik mezelf gelijk op mijn gemak binnen het team.”

Hoe kijken jullie terug op de sollicitatieprocedure?

Eva: ”Overall vond ik het een hele leuke persoonlijke procedure. Ook fijn dat je na het gesprek direct feedback krijgt, dan weet je meteen waar je aan toe bent! Drie gesprekken lijkt veel, maar het klopte gewoon. De gesprekken volgden elkaar logisch op en vulden elkaar aan. De kaartjes die ik kreeg (bij de aanbieding een ‘you made IT happen-kaartje’ en voor aanvang een ‘loading your job- kaartje’) vond ik echt typerend voor het warme welkom en persoonlijke karakter van DataByte.”

Jack: ”Je merkt dat de procedure goed is ingericht. Het is een duidelijk stappenplan, vooraf weet je waar je aan toe bent. Na de gesprekken had ik een goed en reëel beeld van de organisatie en de functie. Tijdens de kennismaking met collega’s werd bijvoorbeeld eerlijk verteld dat het erg druk is op de afdeling. Geen mooie praatjes, maar gewoon eerlijk. Daar hou ik van!”

Wat was tot nu toe jullie leukste moment?

Jack: ”Er zijn veel mooie momenten, dus ik vind dit een lastige keuze. Ik vond mijn evaluatiemoment afgelopen week wel erg fijn. Tijdens dit gesprek kreeg ik feedback en die raakte gewoon de kern, hoe ik ben. Dit laat zien dat ik echt mezelf kan zijn en collega’s mij dus ook waarderen om mijn sterke punten.”

Eva: ”Wat ik het meeste waardeer is de persoonlijke aandacht en alle gesprekken die je in de eerste periode hebt; het kernwaardengesprek met John de Jongh (directeur), het evaluatiegesprek met Erwin (manager sales support). Je wordt gewaardeerd om wat je doet, dit zorgt gewoon voor werkplezier. Daarnaast vond ik de persoonlijke kaartjes op Nationale Complimenten-dag erg leuk! Dit verraste me echt. Geen standaard berichtje, maar voor alle 85 collega’s een handgeschreven persoonlijke boodschap.” Jack voegt hier aan toe, ”ook al werkte ik hier nog maar 5 dagen, ook ik kreeg een persoonlijk kaartje, top toch!” 🙂

Is het werken bij DataByte zoals jullie van tevoren bedacht hadden?

Eva: ”Ja, dit is echt hetzelfde.”

Jack: ”Tijdens mijn procedure gaven toekomstig collega’s met wie ik sprak gewoon eerlijk aan dat het echt druk was, dus dat ze aanpakkers zochten. Dit zorgde voor een eerlijk en oprecht beeld. En het maakte dat ik met de juiste mindset van start ging. Ik hou wel van aanpakken! De match was gemaakt.”

Tot slot, wat maakt DataByte interessant als werkgever?

Eva: ”De organisatie is veelzijdig, je kunt doorgroeien naar verschillende functies. Zo had ik mijn TMA-gesprek, waarin mijn rapport werd toegelicht door Monica (HR adviseur). Hierin kwamen waardevolle tips naar voren om mezelf te ontwikkelen. En dan met name tips op basis van mijn talenten. Niet waar ik in een functieprofiel naar toe moet groeien, maar waar mijn persoonlijke capaciteiten liggen; een enorme motivatie voor mijn persoonlijke ontwikkeling. De organisatie is groot, maar tegelijkertijd enorm persoonlijk en toegankelijk. En de aandacht voor de klant, daarin kan ik mijzelf helemaal vinden.”

Jack: ”Ik vind het heel mooi dat er niet in hokjes wordt gedacht. Collega’s kunnen doen waar hun kracht ligt. Ook de vrijheid in mijn eigen functie vind ik erg fijn.”

Tot slot vatte Eva samen:

”Als je werkt vanuit je eigen kracht, denk ik dat je meer kan bereiken dan wanneer je alleen doet wat er van je verwacht wordt.”

Daar zijn we het bij DataByte helemaal mee eens! Fijne werktijd toegewenst Eva en Jack!

Meer nieuws