Drie jubilarissen aan het woord

Met hun 15 dienstjaren bij DataByte hebben zij alles meegemaakt, van een succesvolle showroom tot de recessie en het volledig gaan focussen op de zakelijke markt. Gaby, Vincent en Rob bewijzen dat als je jezelf blijft ontwikkelen, je constant nieuwe uitdagingen aankan.

Gaby van Ingen

Sales support medewerker

Vijf jaar geleden werkte ik nog in de DataByte computerwinkel. 15 jaar geleden begon ik als verkoper, maar al snel gaf ik leiding aan het verkoopteam. Toen we in 2014 ons 100% gingen richten op de zakelijke markt, maakte ik de overstap naar kantoor. Ik heb alle facetten van het bedrijf meegemaakt. Maar als je ergens al 15 jaar werkt dan gaat het niet zonder slag of stoot. Soms zit het ook even tegen.

Kenmerkend voor DataByte is dat we dan allemaal onze schouders eronder zetten en doorgaan. Dat gaat gepaard met positieve feedback en kritische verbeterpunten, daardoor worden we allemaal sterker en dan groeit het bedrijf ook mee. Ik ben niet iemand die graag op de voorgrond treed, maar mijn doel is om zaken steeds beter te maken.

Rob van de Sande

Senior netwerk engineer

Ik ben begonnen als stagiair en heb hier mijn mbo-opleiding afgerond. Vanuit mijn stage heb ik meegelopen met de netwerk engineers van destijds zoals John (de Jongh), Jacco, Erwin en Vincent. Ik ben doorgegroeid naar senior engineer en verantwoordelijk voor de netwerken van een aantal van onze grootste klanten.

Wat ik het leukst vind aan werken bij DataByte is de vrijheid die je krijgt in je werkzaamheden. Samen met de klant kan en mag je bepalen hoe hun ICT-omgeving eruit komt te zien. Hierdoor kan je er ook zelf voor zorgen dat je steeds uitgedaagd wordt. Daarnaast hebben we een fijn team van collega’s waar je altijd op terug kan vallen als je ergens een keer niet aan uitkomt.

Vincent van ’t Hoog

Research & development

Ik had niet gedacht hier zo lang te blijven werken. Ik kwam binnen als afstudeerder van de Hogeschool Zeeland met een onderzoek naar de haalbaarheid van een ASP (clouddienst). Eigenlijk werk ik daar nu nog steeds aan, want ik ben nu verantwoordelijk voor de hele cloudpropositie. Het was dus zeker haalbaar, maar het heeft wel ongeveer zeven jaar geduurd voordat we er als bedrijf iets mee konden. Dit kwam door de trage internetverbinding in de regio Steenbergen. Ik had het zo goed naar mijn zin dat ik ben blijven plakken. Ik heb leuke collega’s en heb vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik kon veel leren bij DataByte en dat is eigenlijk nog steeds zo. Zolang de collega’s leuk blijven en het werk uitdagend is dan zie ik mezelf hier over 15 jaar nog wel zitten.

 

Meer nieuws