De werkweek van Jeffrey Otte – Coach bij DataByte

Op de afdeling Infra werken we met Coaches. Een coach, vaak ook leidinggevende, helpt en ondersteunt de engineers (junior tot senior) in hun ontwikkeling en dagelijkse vragen. De engineers worden zoveel mogelijk op basis van specialisatie gekoppeld aan een coach. Zo hebben we o.a. de teams WiFi, Cloud, Telecom en Security.

Jeffrey binnen 4 maanden op zijn stip als Coach.

Jeffrey werkt sinds 2 januari 2005 bij DataByte, hij is begonnen als Senior Engineer en had als stip op de horizon: coach worden. In april 2005 werd zijn stip realiteit! Momenteel is Jeffrey coach van 5 engineers. Waarom Jeffrey coach wilde worden? Zijn eigen succes omzetten in succes van de jongens. Hij krijgt er enorm veel energie van als ‘’zijn jongens’’ zich verder ontwikkelen door zijn input en feedback.

Wat is de Jeffrey- touch in jouw coach-rol?

‘’Mijn persoonlijke interesse in wat iemand beweegt en wat er gaande is. Ik kijk verder dan het zakelijke en procedurele stuk. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om ludieke en uitgebreide aandacht te schenken aan de jubilea van mijn engineers. Bijvoorbeeld de mail voor het 5-jarig jubileum van Roy, daar doe ik dan ook echt mijn best op! Daarnaast hou ik van eerlijkheid en duidelijkheid. Ik spreek graag mijn verwachtingen uit naar het team en vind het ook fijn als zij dat naar mij doen. Dat is een goede basis om de samenwerking aan te gaan en een band op te bouwen. engineers kunnen bij mij alles kwijt, ook als dit iets is wat buiten het werk speelt. Vertrouwen, dat vind ik belangrijk!‘’ aldus Jeffrey.

Wat is zo leuk zijn aan het coach zijn?

‘’Het leukste vind ik het om collega’s te zien doorgroeien! Ik voel me trots wanneer ik mijn kennis kan overbrengen op engineers en zie hoe zij zich daardoor kunnen ontwikkelen. Eén van de engineers uit het team; Cor, had deze week zijn grootste project. Ik heb hem helemaal vrijgelaten, maar ik was er wel bij op locatie. Cor kon vragen aan mij stellen en ik was er als hij me nodig had, dat vond hij erg fijn. Als ik dat hoor, dan is mijn dag succesvol geweest! Ik probeer altijd om de engineers zelf de oplossing te laten zoeken en ze enkel op weg te helpen. Zelfstandigheid vind ik belangrijk en daar probeer ik ze in te stimuleren, al is het soms wel moeilijk om ze niet gewoon te helpen hoor! Ik ben nogal hulpverlenend ingesteld en heb vaak al 20 antwoorden in mijn hoofd, dus soms moet ik een stapje terug doen.‘’

Wat is er lastig de rol van coach?

‘’Lastig vind ik de splitsing tussen leidinggevende en coach. Als coach bouw je een hechte persoonlijke band op met de engineers, wat het soms lastiger maakt als je wat zakelijker en harder moet optreden”.

Daarnaast legt Jeffrey voor zichzelf de lat erg hoog en dus automatisch ook voor zijn team. Jeffrey is zich ervan bewust geworden dat de lat niet voor iedereen zo hoog hoeft te liggen, dat was gewoonweg niet voor iedereen haalbaar.

Hoe ziet jouw week eruit en hoe past die coach-rol in jouw andere werkzaamheden?

‘’Ik zit meestal 3 dagen per week (maandag, donderdag en vrijdag) bij één van onze grootste klanten. Tijdens deze dagen werk ik veel samen met engineers uit mijn team. Coaching on the job kan ik dan goed toepassen. De engineers gebruiken mij als sparringpartner en leren op die manier zichzelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld op communicatievlak. Iedere woensdagochtend hebben we met alle coaches overleg en bespreken we de voortgang van de teams en de afdeling. De rest van de week ben ik druk met mijn specialisatie WiFi en de projecten die daar onder vallen en vervul ik mijn rol als IT Manager. Wat ik nog meer heb gedaan deze week? Ik heb kennis gemaakt met onze nieuwe collega Remco. Na zijn proeftijd werd duidelijk dat ik zijn coach zou worden. Ik heb meteen een leuke mail gestuurd om mijzelf als coach aan hem voor te stellen, waarop ik weer een leuke mail terugkreeg! De start van de samenwerking is gezet, we zien elkaar deze week face to face. Dan spreken we elkaar over de stijl van leidinggeven, wat Remco nodig heeft, wat de verwachtingen zijn en hoe we gaan samenwerken. Een goede samenwerking in Team Jeffrey start immers met eerlijkheid en openheid!”

 

Meer nieuws